Kako pogosto je potrebno prati posteljnino? Odgovor te bo presenetil!

Preoblačenje posteljnine je še eno izmed mnogih gospodinjskih opravil, s katerimi se moramo ukvarjati. Kar tretjino življenja preživimo med rjuhami, zato je zelo pomembno, da tudi v postelji skrbimo za čistočo. Konec koncev je najlepše zaspati v sveže preoblečeni postelji, mar ne?

Glede pogostosti pranja posteljnine je zagotovo najboljše upoštevati mnenja dermatologov in mikrobiologov, saj umazana in preznojena posteljnina slabo vpliva na stanje naše kože in (kot vemo) v postelji nikoli nismo sami. ?

ženska spi

Dejstva, ki jih moramo upoštevati:

  • Dnevno izgubimo več kot 30 000 kožnih celic.
  • Odmrle kožne celice so idealno okolje za razmnoževanje pršic.
  • Posteljnina vsrka znoj in olja z naše kože.
  • Med spanjem se tudi premikamo.

Možne negativne posledice umazane postelje

Pogost problem so akne, redkeje se pojavi celo ekcem. Pršice so tudi eden izmed najpogostejših alergenov. Povzročijo lahko izcedek iz nosu, kihanje in solzenje. Če spiš gol, z umazanimi rjuhami reskiraš pink eye.

Man, I just want to go to sleep

Kako pogosto torej?

Posteljnino operi vsaj enkrat tedensko. Tako bo tvoja postelja vedno sveža in bo v njej prijetno spati. Tudi če ti kdaj časovno ne znese, se ne bo zgodilo nič hudega, če to opravilo preložiš za nekaj dni.

Če spiš gol, se pred spanjem ne stuširaš, se sliniš, imaš probleme s kožo ali si posteljo deliš s hišnim ljubljenčkom, posteljnino menjaj vsaj dvakrat tedensko. pes na posteljiKako pogosto si menjal posteljnino do sedaj? Boš spremenil svoje navade?

VIRself.com
Prejšnji članekSi za pekoče?
Naslednji članekTriki za pripravo najboljše vroče čokolade

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.