Kako si pravilno umivati obraz?

Umivanje obraza je vedno nadležna, a izredno pomembna naloga. Na obraz naneseš čistilo, malo podrgneš, splakneš in upaš na mehko in sijočo kožo. A to še zdaleč ni dovolj, saj lahko že temperatura vode vpliva na tvojo polt in kožo. Zato je pomembno, da poznaš točne korake in tehnike, s katerimi bo tvoja koža videti najbolje, kar se da.

Preden očistimo kožo, moramo vedno odstraniti makeup

Še preden vzameš čistilo, si najprej odstrani makeup. Lahko vzameš mokre robčke, a poskrbi, da so brez alkohola, saj ta povzroča suhost in razdraženost kože.

Temperatura je pomembna

Voda, s katero si umivaš obraz naj bo mrzla ali največ mlačna, saj bo to zaščitilo tvojo kožo. Vroča voda je namreč lahko preveč invazivna za kožo in ji odvzame naravna olja ter jo izsuši.

Nežno trepljaj in ne drgni

Čiščenje naj bo nežno in mehko. Uporabi mehko bombažno krpo ali brisačo in ko brišeš trepljaj in ne drgni.

Piling naj bo minimalen

Pilinga ne uporabljaj vsak dan. Če imaš normalno do suho kožo, naredi piling dvakrat do trikrat na teden, saj s tem kožo očistiš nečistoč.

Nikoli si ne očisti kože več kot dvakrat na dan

Ne glede na to kakšen tip kože imaš, se izogibaj umivanju kože več kot dvakrat na dan. Za vse tiste, ki imajo suho kožo je bolje samo enkrat na dan, za tiste z mastno pa je dvakrat na dan bolje.

Vedno si kožo očisti zvečer

Če se odločiš, da boš kožo čistila le enkrat na dan, potem naj bo to zvečer, jutranje čiščenje lažje izpustiš. Zelo pomembno je, da odstraniš ličila in umazanijo, ki se je na tvojem obrazu nabrala čez dan. Nikakor ne smeš iti spat z ličili, saj to lahko povzroči nastanek aken.

Po umivanju kožo navlaži

Tako zjutraj kot zvečer kožo navlaži. Tudi če uporabljaš zelo nežno čistilo za obraz, kožo očistiš njenih naravnih olj, zato nujno navlaži kožo po koncu čiščenja.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

VIRBrit co
Prejšnji članekHuawei x NTF: Kako tehnologija navdihuje mlade modne oblikovalce?
Naslednji članekDan boja proti okupatorju

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.