Kako zelena je tvoja menstruacija?

Si vedela, da povprečni higienski vložek vsebuje toliko plastike kot štiri plastične vrečke? Samo pomisli, koliko jih porabiš na leto! Če želiš spremeniti navade in postati bolj ekološko zavestna v tistih neprijetnih dneh, ti tu predstavljamo tri možnosti zelene menstruacije.

Menstrualna skodelica

Stala te bo približno 20 evrov, uporabljala jo boš pa lahko še dolga leta. Deluje na podoben način kot tampon, s tem da jo moraš očistiti vsakih 12 ur. Na začetku se je sicer treba navaditi na njeno uporabo, vendar je odlična in najcenejša alternativa klasičnim higienskim pripomočkom.

Pralni vložki

Ker menstrualna skodelica pač ne odgovarja vsem, lahko uporabiš bolj tradicionalno izbiro, in sicer bombažne vložke, ki jih po uporabi opereš v pralnem stroju. Velja pa opozoriti, da znajo biti malce bolj nerodni za uporabo pa tudi po večkratni uporabi se madeži začnejo poznati na blagu.

Menstrualne spodnje hlačke

Ne, to niso plenice, delujejo pa na isti način. So zelo udobne in primerne za vse, nekatere vpijejo tudi do dva tampona krvi. Je pa zanje treba odšteti malce več denarja, vendar gre za naložbo, ki se ti sčasoma povrne.

Katera izmed teh možnosti pa tebi najbolj odgovarja?

Urednica revije Študent

Prejšnji članekGossip Girl se vrača
Naslednji članekHuawei na prvo mesto vedno postavlja uporabnike

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.