Moški in menstruacija

Moški si ne znamo predstavljati, čez kaj gre ženska, ko pride tisti čas v mesecu. Tako nas velikokrat določene stvari presenetijo ali pa zmedejo. Zato sem se odločil, da bom zbral nekaj modrosti, ki bodo nam moškim pomagale bolje razumeti naše boljše polovice v takem obdobju in da bomo v takih situacijah boljši partnerji.

4Kri

Fantje, če lahko prenesemo litre krvi v računalniških igricah in filmih, lahko prenesemo tistih nekaj kapljic na perilu ali posteljnini. Nikar ne smeš dati dekletu občutka, da je menstruacija ogabna. Že tako se ne počuti najbolj sveže (to besedo sem uporabil samo zato, ker jo vedno uporabljajo v reklamah za vložke) in res ne rabi še, da se oseba, kateri najbolj zaupa, spakuje nad nečim naravnim, nad čimer nima nobenega nadzora.

Kapljice krvi kapljajo

 

3Lenarjenje in pregrehe

Pa s tem ne mislim klišeja: romantični filmi in čokolada. Vsaka punca ima drugačne načine blaženja menstruacije in tvoja boljša polovica bo cenila, če si pripravljen sodelovati ali pa je ne motiti, ko prakticira ta blaženja.

Dekle po telefonu: Prinesi hitro hrano

Še bolj pa bo cenila, če jih boš že poznal. Poslušaj, po kateri hrani tarna, kaj bi rada počela, ali ji ugaja premikanje ali ne. Tako bo ona lažje preživela neprijetno obdobje meseca, ti pa se boš bolj povezal z njo in ji dal vedeti, da ti lahko zaupa tudi v najbolj ranljivih situacijah.

2Ne bodi reva, kupi vložke

Stari, nekaj ti moram povedati. Prestar si že, da bi se bal kupiti vložke. Prvih par nakupov te bo mogoče sram, saj boš razmišljal, kaj si vsi mislijo. Pa tudi napačne vložke boš najverjetneje kdaj kupil (kaj sploh res pomenijo tiste kapljice na embalaži?) Ampak v nekaj poskusih boš vsaj približno vedel, kaj moraš kupiti in tudi sram te več ne bo.

"Making it rain" z vložki

1Fizična nelagodja in vzdušje

Zdaj pa nekaj, česar večina punc ne pove o menstruaciji. Telo gre čez nekaj majhnih sprememb, ko je ženska v tistem času meseca. Seveda vsaka ženska doživlja menstruacijo drugače, a pogoste spremembe so: izbruh mozoljev, napihnjenost, prebavne motnje, bolečine v ledvicah, občutljive prsi in zatečeni gležnji. Seveda so tu tudi slavni krči. Poskusi biti razumevajoč in še posebej bodi nežen z njo. Mogoče se bo zaradi teh preglavic počutila nelagodno pred tabo in takrat je ključno, da pokažeš, da te ne motijo oziroma da so normalne.

Maternica se razjezi

Potem pa so tu tudi spremembe pri vzdušju. PMS je zelo slavno svarilo menstruacije. Ženske znajo biti med menstruacijo bolj občutljive, nagle jeze in trmaste, v naslednjem trenutku pa prekomerno ljubeče, ljubkovalne in tudi strastne. A nad tem nimajo velikega vpliva, saj v njih pustoši tisoče hormonov. Zato bo potrebno malo več potrpežljivosti in pa tudi razumevanja. Verjemi, tudi njej ne ugaja biti slabe volje.

Urban Husu

Novinar

Prejšnji članekRecept: To je najboljša poletna solata!
Naslednji članekOcena filma: Vlak do Busana 2

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.