Na koncu je pomembno samo zdravje

Zdravje. Se sploh zavedamo, kaj pomeni? Seveda, zdravje opisuje stanje telesa in duha. Zdravje pomeni zdravo prehrano in dovolj gibanja. Zdravje pomeni dovolj spanja. Zdravje se navezuje tudi na duševno stanje. Vsak si zdravje razlaga po svoje, vsi pa vemo, da ga premalo cenimo.

7. april je po svetu poznan kot svetovni dan zdravja. Ta dan je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) določila predvsem zaradi opozarjanja na pomembnost dostopnosti zdravstvenih storitev vsem ljudem, hkrati pa z namenom spodbujanja splošnega razmišljanja o zdravju. V zadnjem času družba tudi vedno bolj poudarja duševno zdravje, saj predstavlja velik del zdravja in je dandanes tudi precej ogroženo, predvsem zaradi načina življenja. Tako je duševno zdravje dobilo svoj dan, ki ga obeležujemo 10. oktobra.

Ob tokratnem svetovnem dnevu zdravja te želimo spodbuditi, da začneš razmišljati o svojem zdravju. Študentska leta so polna dogajanja, od neprespanih noči, sedenja v predavalnicah, dela, žuranja do jutranjih ur, nezdrave prehrane in pomanjkanja športa. Premisli o svojih navadah in se jih vsak dan trudi izboljšati. Vse, kar počnemo v mladih letih, se bo poznalo, ko bomo starejši.

Trenutno se ti vse zdi zelo pomembno. Dokler ne zboliš. Ko zboliš, pa se zaveš, da je bila ves čas pomembna samo ena stvar – zdravje. Ampak kljub temu si »izposojaš« iz svoje banke zdravja. Vzemaš posojila, da plačaš za neprespane noči, stres in nezdrave navade. Za stvari, ki na koncu niso pomembne. Na koncu je pomembno samo zdravje.

Prejšnji članekPresenetljivo odkritje kaže, da so Neandertalci oboževali morsko hrano
Naslednji članekHuawei P40 lite na voljo v Sloveniji, prve kupce čaka tudi odlično darilo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.