Najcenejša telovadba

Tek je nekaj, kar lahko počnemo vsi. Ni treba biti dober pri športu, da si dober v teku. Preprosto se sprehodiš do bližnjega parka in poženeš v dir. Predstavljaj si, da te na koncu poti čaka čokoladna torta. Si že motiviran?

Tek je misija nemogoče.
Ne obupaj še pred začetkom.

Vse, kar potrebuješ, je primerna obutev. Za športno tekaško obutev se sicer splača vložiti malce več denarja, da ne izbereš ravno tistih najcenejših tenisk, ki ti bodo razpadle po enem tednu. Prav tako ne potrebuješ drage opreme, tečeš pa lahko povsod.

Najboljše je, da tečeš v gozdu, po poljski poti ali v parku, samo da ni asfalt. Ta namreč zna biti grd do tvojih sklepov. Tek je odličen za tvoje telo, predvsem za srce, z njim pa tudi pokuriš ogromno kalorij.

Ženska čudno teče v parku.
Pa kaj, če tečeš malce čudno.

Tek deluje tudi kot neke vrste meditacija. Če ne maraš joge in klasičnih meditacij, ker te naredijo samo še bolj živčnega, poskusi še s tekom. Hitro se boš počutil bolje, ker se pri teku sprožajo endorfini oziroma hormoni sreče.

Vsi vemo, da je treba kdaj pa kdaj prisiliti svoje telo h gibanju. Sama ne maram fitnesov, kjer me vsi gledajo postrani, ker pač nisem nabildana tako kot drugi, zato grem raje v naravo. Tek je super, ker je priročen, dejansko moraš samo oditi iz hiše in že lahko tečeš.

Superjunak teče izredno hitro.
Ne rabiš ujeti Quicksilverja, samo uživaj v teku.

Na začetku začni počasi in poslušaj kako hitro glasbo, ki te bo poganjala naprej. Če se vmes ustaviš ni panike. Prehodi nekaj metrov (ali deset ali sto) potem pa poskusi spet malo teči. In ne pozabi se ogreti in raztegniti, da ne boš naslednji dan štorkljal kot tvoj dedek.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
Naslednji članekOcena serije: Temni kristal
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.