Ocena serije: Temni kristal

Na Netflixu si lahko ogledaš ne čisto vsakdanjo znanstveno fantastično serijo Temni kristal (The Dark Crystal). Glavni liki so lutke in več kot 95 % serije je narejeno praktično in ne računalniško, kot smo vajeni zadnje čase.

Zlobni Skeksiji
Zlobni Skeksiji.

Serija ima deset delov in tudi, če nisi gledal filma iz leta 1982, boš hitro ujet v dogajanje. Vse se vrti okoli kristala, ki napaja svet imenovan Thra. Kot vsaka fantazija ima tudi ta dve strani, dobro in slabo. Dobri so mali in luškani Gelflingi, slabi pa grozni Skeksiji, ki izkoriščajo kristal za svojo korist.

Dobri Gelfingi
Dobri Gelfingi.

V seriji so glas lutkam posodili zvezdniki Taron Egerton, Helenna Bonham Carter, Mark Hamill, Nathalie Emmanuel, Sigourney Weaver, Alicia Vikander, Natalie Dormer, Andy Samberg, Theo James, Mark Strong, Simon Pegg in še mnogi drugi. S to serijo so se tako poklonili režiserju Jimu Hensonu, ki je zaslužen, da ta čudovita zgodba živi.

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Ocena serije: Temni kristal
Prejšnji članekNajcenejša telovadba
Naslednji članekChalle Salle: Vesel sem, da sem del kulture in glasbe v svoji domovini
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

ocena-serije-temni-kristalPrijetna serija, ki vrne malemu ekranu tisto nekaj kar se je izgubilo z računalniškimi liki. Odlična zgodba in scenografija, ki prikažeta čudovit fantastičen svet. Čakamo na drugo sezono.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.