Odpoved večjih (zaprtih) prireditev zaradi koronavirusa!

Minister za zdravje, Aleš Šebeder, bo danes podpisal prepoved večjih prireditev v zaprtih javnih prostorih. To je pojasnila državna sekretarka Simona Repar Bornšek. Do te odločitve je prišlo v skladu s protokoli, ki se dnevno spreminjajo in epidemiološko sliko. Nekatere prireditve so tako že odpovedane.

Direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Nina Pirnat je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedala, da se stopnja tveganja prenosa novega koronavirusa povečuje. Bris je bil vzet že 785 osebam, pozitivnih na virus pa je že 12 ljudi.

Planica je še vedno pod vprašajem

Odpovedane ali prestavljene so bile vse večje prireditve. Če ste imeli vstopnice za katero koli izmed prireditev, se obrnite na uradnega prodajalca. Največji prireditvi, ki sta bili odpovedani, sta trenutno koncert Andree Bocellija v Stožicah in vse prireditve v Cankarjevem domu. Ostale prireditve, kot so nogometne tekme in Planica 2020, so še vedno pod vprašajem.

Odgovor na vse bo najverjetneje podan v ponedeljek, 9. marca, ko bo Marjan Šarec sklical svet za nacionalno varnost.

Preprečevanje okužbe

V Sloveniji smo trenutno pri številki 12, kar se tiče okuženih z virusom covid-19. Vsi ukrepi so v poteku. Vse tiste, ki mislite, da imate simptome prosimo naj se ravnajo po navodilih NIJZ.

  • Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKako čimprej zmagati v Monopoliju in ostalih igrah
Naslednji članekNASA želi tvojo pomoč pri oblikovanju koncepta Venus Rover

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.