Prvi obisk pri psihologu

Duševne bolezni so z vsakim letom v porastu, a kljub temu se o tem, kako se soočiti z njimi, premalo govori. Vsak posameznik se sooča s svojimi težavami, stresno študentsko življenje pa lahko hitro vodi v večje probleme. Te zanima, kako priti do ustrezne pomoči in se pripraviti na posvet pri psihologu?

Povprašaj svojega osebnega zdravnika

Osebni zdravnik te najbolj pozna, saj pozna tvojo preteklost. Najbolj ti bo znal svetovati, kam se obrniti po pomoč, kje lahko prideš do brezplačnega posveta in kakšne so čakalne dobe.

Forumi in spletne klepetalnice

O psihologih se je najbolje pozanimati na spletu, saj ti izkušnje drugih lahko povedo veliko.  Vseeno pa se ne zanašaj preveč na tuja mnenja, saj je vsako stvar treba preizkusiti na lastni koži. Če nekomu nek psiholog ne odgovarja, še ne pomeni, da ne bo dober za drugega.

Risba zmedene podobe, ki jo obkrožajo barvne črte.
Včasih se nam po glavi mora preveč misli

Zapiši si, kaj te mori

Pripravi si zapiske, o čem želiš govoriti pri psihologu, na čem bi želel delati. Te muči nespečnost? Te skrbi, da po končanem študiju ne boš dobil službe? Zapiši si svoje težave in bodi pripravljen na prvem posvetu.

Zdravljenje terja svoj čas

Ne obremenjuj se, če se s psihologom ne ujameš takoj. Včasih malce traja, da nekomu zaupaš dovolj, da mu začneš pripovedovati o svojih strahovih. Če se pa že od začetka ne počutiš prijetno, potem razmisli o zamenjavi. Cilj je navsezadnje, da se ti počutiš varno in lahko v miru rešuješ svoje težave.

Življenje z duševno boleznijo je težko, vendar se ob ustrezni podpori da precej lažje funkcionirati. Zato le poišči pomoč in se obrni na psihologa. Zapomni si, da so tam zato, da ti pomagajo in ti želijo le dobro.

Anonimen psihološki nasvet pa lahko prejmeš tudi preko naše Svetovalnice, kjer odgovarjajo študenti SFU Ljubljana.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekVse o Brexitu, študiju in potovanjih v Veliko Britanijo
Naslednji članekHuaweijeve nove brezžične slušalke boljše od Applovih

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.