Si želiš biti srečnejši? Drži se teh 3 korakov

Hands holding green happy smile face paper cut, good feedback rating and positive customer review, experience, satisfaction survey ,mental health assessment, child wellness,world mental health day concept
Foto: ThitareeSarmkasat iz iStock

Vsak se kdaj znajde v situaciji, ko mu primanjkuje veselja in potrebuje razvedrilo. Devetdeseta leta prejšnjega stoletja so zato prinesla področje pozitivne psihologije, ki pomaga ljudem pri izboljšanju njihovega življenja in pogleda na življenje. Poskusi torej naslednji recept, ki ti bo pomagal do srečnejšega življenja.

Pojdi ven in se razgibaj

Z aktivnostjo na svežem zraku boš najlažje izboljšal svoje razpoloženje in hkrati okrepil tudi zdravje. Aerobna aktivnost, kot je hoja, tek ali kolesarjenje namreč sproščajo hormone, ki ti pomagajo izboljšati počutje in zmanjšati stres. Tvoje razpoloženje bo dvignil že 10 do 15 minutni sprehod. V idealnem primeru pa si je najboljše petkrat na teden privoščiti 30 minut zmerne vadbe oziroma 20 minut intenzivne vadbe trikrat na teden.

Man with backpack walking on pathway between field at daytime
Foto: Clem Onojeghuo iz Pexels

Uživaj v preprostih stvareh

Nedvomno se ti kdaj zgodi, da ti dan pokvarijo malenkosti, saj izgubiš ključe, se udariš v prst ali pa ti dan zagreni godrnjavi sodelavec. Velja pa tudi obratno! Dan ti lahko polepšajo preprosti prijetni trenutki, le vzeti si moraš čas, da jih ceniš. Predstavljaj si, da so prijetne malenkosti v tvojem življenju enako velike kot dan, ko se odpravljaš na počitnice ali praznuješ svoj rojstni dan. Majhne preproste stvari namreč sestavljajo večino tvojega življenja, zato se jih nauči ceniti. Zavestno se potrudi, da vsak dan uživaš v preprostih stvareh, kot je dober obrok, zanimiva knjiga in prijetni trenutki z družino.

Extremely happy young brunette female enjoying falling heart shaped confetti and smiling with closed eyes, celebrating valentines day, holiday mood. Indoor studio shot, isolated on pink background
Foto: Khosrork iz iStock

Čim manj časa nameni sprejemanju nepomembnih odločitev

Čeprav se sliši sanjsko, da imaš v življenju na voljo veliko izbir, lahko le-te povzročijo več skrbi. Ko imamo ljudje na voljo več opcij, imamo tudi več možnost za obžalovanje svojih odločitev. Ves čas se namreč sprašujemo, ali bi bila druga opcija morda boljša. Srečnejši boš, če ti ne bo treba ves dan sprejemati odločitev. Zreduciraj čas, ki ga nameniš sprejemanju odločitev. Daljše premišljevanje zato nameni le pomembnim odločitvam, ko pa jih enkrat sprejmeš, se izogibaj premišljevanju o tem, ali je bila to zares pravilna odločitev.

Sneaker shoes and arrows pointing in different directions on asphalt ground, choice concept
Foto: Delpixart iz iStock

Junior novinar

VIRHealth
Prejšnji članekVabljeni na 30. dobrodelni Študentski tek na grad v torek 23. maja
Naslednji članekKateri je najboljši visokoproteinski sladoled?

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.