SPOMLADI JE PRAVI ČAS ZA PRAVO DIETO!

Zaloge so se nabrale, zato je zdaj ravno pravi čas, da jih začnemo “kuriti”…

Zime je konec, toda kaj, ko so se med »zimskim spanjem« nabrale same odvečne maščobne obloge. Ste tudi vi slabe volje? Nejevoljo na stran in s pravo pomladansko dieto v boj nad odvečnimi kilogrami.

Spomladi je pravi čas, da se pogledate v ogledalo, stopite na tehtnico in presodite vašo situacijo. Skoraj vsaka bo morala stopiti kakšen kilogramček ali dva za sanjsko postavo, toda pomembno je, da to storite na pravi način – brez odrekanja in brez stradanja.

Kontrolirana dieta!

Če načrtujete dieto, se morate zavedati, da to zahteva kar nekaj časa truda in energije in predvsem volje. Te drastične spremembe vam lahko celo škodijo, zato se je vsega skupaj treba lotiti na zdrav način.

7 pravljično zdravih nasvetov pri dietah:

1. Jejte večkrat (vsaj 5 obrokov) in približno ob enakem času
2. Jedi servirajte na majhnem krožniku – videz vara in pojedli boste veliko manj
3. Ne pozabite na redno telesno aktivnost (pol do 1h)
4. Recite ne volčji lakoti – z rednim urnikom obrokov
5. Koristne maščobe so potrebne in nujne
6. Pijte in jejte čim manj industrijske hrane in pijače
7. Primerno se posladkaj – s svežim sadjem, suhim sadjem, temno čokolado

Hujšamo na zabaven način!

Pojdite s psom na vsakodnevni sprehod, žvečite žvečilne gumije, plešite, skačite, veliko pijte in še več pijte, nikoli ne pojejte vsega, kar imate na krožniku … in uspeh bo kmalu tu!

Kuharice – vedno žvečite!

Med kuhanjem vas omamen vonj nemalokrat zanese in prve grižljaje naredite že med pripravljanjem hrane, temu se na spreten način izognete z žvečilnim.

Voda – vir življenja in vir vitkosti!

Voda je zelo pomembna za zdrav organizem – preprečuje celulit, žejo in seveda potrebo po hrani! Prav tako voda pospešuje metabolizem, zato bi morale predpoletne diete obvezno biti pretežno sestavljene iz velikih količin vode (čaj, voda, nesladki napitki, kava)

Vedno v gibanju!

Odvečne kalorije lahko porabljate tekom celega dne – med oblačenjem plešite, na sprehodu s psom tečite, skačite, ko kuhate, se gibajte na vse načine, med pospravljanjem se znorite ipd.

Rečite alkoholu ne!

Alkoholne pijače so prave energijsko kalorične bombe, zato raje posezite po čim manj sladkih vinih oz. penini.

S hojo do lepe postave!

Največ ljudi tarna nad tekom, trebušnjaki in drugimi vajami za krepitev mišičnega tkiva, zato vam svetujemo hojo. Seveda, tudi s hojo porabljate kalorije. Dnevno naredite ok. 10.000 korakov in uspeh je tu!

Več gibanja manj kilogramov!

Več korakov naredite na dan, bolj se rekreirate, bolj se bo vaša telesna teža zmanjševala.

Maščobe na minimum!

Preštudirajte, katere maščobe so najbolj škodljive in kalorične in jih zminilizirajte. Privoščite si pico, seveda, ampak z veliko manj sira!

 

Vlaknine vsak dan!

Lakoto krotite prav z vlakninami, ki so v sadju, zelenjavi in žitaricah. Ta hrana vsebuje manj kalorij, veliko vitaminov, mineralov in daje občutek sitosti.

Spomladi je fitnes out!

Seveda spomladanski žarki poskrbijo, da se nam ni treba več potiti v zaprtih fitnes prostorih in vdihavati slabega zraka. Sedaj je čas za rekreacijo in sprostitev v naravi. Tek, sprehod, rolanje, kolesarjenje so odlični rešitelji odvečnih kilogramov.

Mmm, hujšam s krompirjem!

Seveda, kdor pravi, da to ni res, se močno moti, ta edinstvena zelenjava, pa naj bo kuhana ali pečena, le da ni napojena z oljem, je prava izbira pri shujševalnih kurah!

 

Upoštevaj dejstva:

* Prvih pet dni diete je najtežje, vztrajaj in ne delaj prekrškov
* REK: jej kot kralj, obeduj kot kmet, večerjaj kot berač DRŽI!
* Imej potrpljenje, voljo in energijo

Primerna in ne prekomerna prehrana, gibanje in kontrolirani vnosi sladkega bodo zagotovo prinesli rezultate. Ne pozabite – pestra in raznolika hrana vas bo pripeljala do željene postave in najpomembnejšega zdravja!

Tjaša Kržišnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.