Nova frizerska moda!

Tako kot pri oblačilih, tudi frizerska moda je napovedala svoje smernice, kakšne?

Ste se naveličali dosedanjega videza, se vam zdi, da ste že vse življenje enaki in bi bili zares radi videti drugačni? Če velja rek obleka naredi človeka, potem velja tudi rek nova frizura vedno raztura! Ključ za korenito spremembo je torej v vaših laseh!

Po končanem zimskem obdobju vaši lasje potrebujejo dodatno nego. Najprej bo treba poskrbeti za preventivno striženje vaših konic oz. striženje poškodovanega lasišča, nato pa je treba lase nahraniti z regenerativnimi maskami.

S škarjami do največje spremembe!

Če želite zares osupniti in svoj videz povsem spremeniti, potem se morate odločiti za striženje. Zadnje čase se vse več žensk odloča za vedno krajše frizure, zato si upaj in se po pogovoru s frizerjem odločite za pravo »šiši frizuro«. Pomlad pa prinaša najmodernejše asimetrične pričeske, ki vsaj malo spominjajo na 40-ta in 60-ta leta.

Tople barve!

S prvimi pomladanskimi sončnimi žarki prihajajo tudi toplejše in svetlejše barve. Vsaka barva ne pristaja vsakomur, zato je pomembno, da se odločite za pravo. Bledoličnim osebam vsekakor odsvetujemo temne, sploh črno barvo, saj boste videti bolno in utrujeno. Odločite se za svetlejše blond ali rjave odtenke. Pri izbiri barve pa moramo seveda upoštevati tudi barvo oči. Pravilo, ki se ga morate držati – svetle oči, svetle lase, temne oči temne lase.

Večne dolgolaske!

Če ste ena tistih, ki se ne morete odločiti za krajše frizure in prisegate na vaše dolge lase … naj vas razveselimo – tudi te so še vedno modne. Pomembno je, da so lasje zdravi, saj so nezdravi dolgi lasje videti grdo. Torej, če imate lepe, negovane dolge lase, potem boste modne predvsem takrat, ko bodo ti rahlo valoviti. Še bolje – najbolj modni so spuščeni lasje, ki so skodrani nekje od sredine glave, ob glavi pa poravnani.

Naj bodo vsaj malo spete!

Lansko sezono smo vse prisegale na spuščene, naravne in dolge lase, leto 2010 pa je tudi na tem področju prineslo spremembe. Lasje bodo tesno speti v fige, raznorazne konjske repe, pripeti z lasnicami, natupirani vrh glave ali pa bodo izstopali kot sračje gnezdo. Dolgolaske se lahko se odločite za spenjanje z več elastikami, kombinirate spete in padajoče lase ali jih spletete v tradicionalno kito. Odločitev je vaša. Predlog – poskusite biti drugačne!

Večerne pričeske!

Pričeske, namenjene posebnim priložnostim in večernim izhodom, morajo biti usklajene z vašo obleko. Najpomembnejše je, da pri zaprtih oblekah poudarimo odprto pričesko in pri odprtih oblekah ravno obratno. Nikakor pa ne sme izstopati niti obleka, niti pričeska.

Modni frufruji!

Tudi letošnjo pomlad in poletje pa bodo na pohodu takšni in drugačni fru fruji. Lahko se odločite za bolj polno postriženega, ki sega čez obrvi, tik nad očem, postrižete ga lahko tudi postrani, ali pa se določite za bolj kratko in seveda najbolj modno verzijo. Ne bodite skeptični, postrižen fru fru pristaja prav vsaki, le določiti se je treba za pravega!

Trik iz domačega hladilnika!

Imate tanke, slabe, poškodovane lase, ki vam enostavno ne pustijo nanašanja enormnih količin utrjevalca?! Tudi za vas se je našla rešitev – in to kar v vašem hladilniku! Potrebujete le polnomastni jogurt in jajce in lasje bodo tip top na svojem mestu. Torej, stepenemu jajcu dodajte nekaj žlic jogurta ter čudežno zmes dobro vtrite v lasišče. Pustite delovati 15 minut, potem pa dobro sperite s hladno vodo. Če pa boste lase sprali z mlekom, pa bodo ti še bolj zasijali. Poskusite!

#zaključek#

Naj bodo dolgi ali kratki, speti ali razpuščeni, temni ali svetli, pomembno je, da se v njih dobro počutite in odličen videz bo prišel sam od sebe.

Tjaša Kržišnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.