Športaj zunaj tudi v mrzlih dneh

Še nekaj dni nazaj je bilo sonce in toplo, danes se pa raje, kot da greš na zrak, skrivaš pod odejo pred televizijo. Če ob lepem vremenu rad športaš zunaj in greš teči ali na sprehod, potem je nenadno hladno vreme zate gotovo velik šok. A ne skrbi, imamo rešitev. Zate smo pripravili nekaj nasvetov, kako športati zunaj tudi v hladnem vremenu.

Topla oblačila

To je seveda logično, da se v hladnejših mesecih topleje oblečeš. A velikokrat si mislimo, da nam bo pretoplo, če oblečemo še eno majico več, ker se bomo med tekom tako ali tako spotili. Raje pretoplo kot pa premraz, saj lahko drugače zboliš in se za nekaj tednov posloviš od športanja na svežem zimskem zraku.

Tek na smučeh, zimski šport, ki pokuri veliko kalorij!

Kapa in rokavice

Največkrat nas pozimi zebe v ušesa in v roke, zato je pomembno, da si oblečeš kapo ali trak za ušesa in rokavice. Saj ni ničesar bolj nadležnega od tega, da moraš teči z rokami v žepih in se vsake nekaj sekund prijeti za ušesa, da ti ne zmrznejo.

Kresničke niso samo za prvošolce!

Ker se pozimi prej zmrači, je priporočljivo, da imaš vedno oblečena svetla oblačila, saj boš tako hitreje opazen. Če pa greš ven pozno in pričakuješ, da se bo kmalu spustil mrak, nujno s seboj vzemi kresničko ali lučko, da te bodo lahko vozniki videli, ko se boš vračal nazaj.

Ogrevanje

Ogrevanje je pomemben del vsake športne aktivnosti, še posebej pozimi, ko je zunaj mraz in so naše mišice zaradi tega še posebej zakrčene. Najbolje je, da se ogreješ v zaprtem prostoru na toplem, preden stopiš ven in začneš s treningom. Tako boš čim manj časa zunaj in bodo tvoje mišice prišle na mraz že ogrete.

Po aktivnosti se hitro preobleči

To smo najbrž že velikokrat slišali od naših staršev, a velja kot pribito. Ko se spotiš, ni dobro, da v mokrih oblačilih stojiš na mrazu. In to še posebej velja pozimi, saj tako reskiraš, da boš zbolel. Tega si pa iskreno nihče ne želi.

Nič več izgovorov, gremo športat!

Prejšnji članekVeš, katere znamke ne testirajo na živalih?
Naslednji članekKaj je narobe s temi vegetarijanci?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.