Štirje stebri ravnotežja – misli, vedenje, telo, čustva

Težave duševnega zdravja so vedno pogostejše pri mladih, sploh na začetku njihove raziskovalne kariere, saj je prisotnega veliko stresa, anksioznosti in izgubljenosti. To ne vpliva le na njihovo profesionalno, temveč tudi na osebno življenje. Z začetkom epidemije so se tovrstne težave samo še poglobile, zato je Mlada akademija takrat spregovorila o pomenu duševnega zdravja, skrbi za psiho-fizično zdravje, vzrokih, ki vodijo v stiske, pomoči, ki je na voljo ter sami destigmatizaciji področja.

Letos organizirajo podoben dogodek, ki se bo osredotočal na pomen ravnovesja štirih stebrov – misli, vedenja, telesa in čustev. To lahko mladim pomaga pri soočanju z izzivi na začetku njihove znanstvene poti, obenem pa prispeva k uspešnem ravnovesju med osebnim in profesionalnim življenjem. Pomembno je pravočasno prepoznavanje porušenega ravnovesja in znanje glede tega, kako se to ponovno vzpostavi.

Dogodek je organiziran v sklopu mednarodnega dneva duševnega zdravja na univerzah in bo potekal 2., 9., 16. in 23. marca 2022. Z dogodkom želijo »nasloviti že prisotne vzroke in posledice duševnih stisk ter preprečiti njihovo zaostrovanje, spregovoriti z udeleženci o njihovih težavah ter jim v okviru delavnic ponuditi občutka varnosti in nadzora z veščinami, ki jim bodo omogočale učinkovitejše soočanje in uspevanje.«

Program bo vključeval predavanja domačih in tujih strokovnjakov s področja duševnega zdravja, delovne izčrpanosti in fizičnih posledic vztrajne duševne stiske. Ponujene bodo delavnice v izvedbi psihoterapevtov, s katerimi bodo ponudili orodja uspešnejšega soočanja z vsakodnevnimi izzivi. V program je vključena tudi okrogla miza z naslovom »Skriti destabilizatorji na delovnem mestu«.

Prejšnji članekOmrežje ASKfm na telefonih Huawei
Naslednji članekNovo upanje za rešitev morskega življenja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.