Omrežje ASKfm na telefonih Huawei

Priljubljeno družbeno omrežje za izmenjavo vprašanj in odgovorov ASKfm, ki je na voljo v trgovini z aplikacijami AppGallery, je razkrilo zanimive vpoglede v vedenje evropskih uporabnikov med pandemijo.

Možnost vprašati karkoli in pri tem ostati anonimen, daje domišljiji prosto pot. V zadnjem letu in pol se je tako v Nemčiji, Avstriji, Španiji, Veliki Britaniji, Italiji in na Finskem izkazalo, da sta ljubezen in romanca najbolj priljubljeni temi, saj so uporabniki o njiju največ razpravljali. Italijane, Francoze in Špance so poleg tega zanimali še hobiji, televizijske oddaje in kaj lahko počnete v izolaciji, filmi, zabava in koncerti pa so bile prevladujoče teme v Latviji ni prav tako v Italiji. Nasprotno so v Estoniji bolj kot kjerkoli drugje uporabniki razpravljali o učenju na daljavo.

»Ljudje smo družabna bitja. Kljub tisočletjem evolucije so naše korenine globoko vezane na pleme. Partnerstva, kot je sodelovanje med Huaweiem in ASKfm, so zato zlasti v zahtevnih obdobjih izolacije, zelo koristna za ohranjanje socialnih stikov, povezanosti med ljudmi in ohranjanje skupnosti, da si pomagamo in spodbujamo drug drugega,« je dejal dr. Jaime Gonzalo, podpredsednik za mobilne storitve Huawei v Evropi.

Uporabniki omrežja ASkfm si vsak mesec izmenjajo 600 milijonov vprašanj. Vsebina teh je lahko nekakšen barometer za občutke, interese in skrbi 348 milijonov uporabnikov iz vsega sveta. Kaže pa tudi, državljani katerih držav so najbolj aktivni. V Evropi vodijo Italijani s 34,7 % zastavljenih vprašanj med letoma 2020 in 2021, sledijo Nemci (21,6 %) in Poljaki (10,8 %).

Zasebnost in varnost sta izredno pomembni lastnosti omrežja ASKfm. Uporabniki lahko vprašanja zastavljajo anonimno posamezniku ali skupini, ali pa se odločijo, da svoje identitete ne bodo skrivali. Anonimnost je sicer priljubljena možnost, toda z deležem 59 % je v Evropi nižja kot kjerkoli drugje. Prednost ji dajejo Slovaki, Hrvati in Romuni, medtem ko Latvijci, Maltežani in Bolgari vodijo v številčnosti vprašanj brez skrivanja identitete.

Janis Grivins, izvršni direktor ASKfm je dejal: »Odnosi, še posebej romantični, so bili vedno pomembna tematika na ASKfm. Ljudje želijo poznati odgovore na vprašanja, kot so, kaj je dekletom všeč, česa fantje ne marajo, kdaj začeti zvezo in kako jo končati. Spodbudno pa je tudi to, da je vse več uporabnikov pripravljeno svetovati, se pridružiti razpravi in deliti svoje izkušnje.«

Partnerstvo s Huaweiem je družbenemu omrežju ASKfm omogočilo, da se razširi na naprave z mobilnimi storitvami HMS in prek njih doseže na milijone novih uporabnikov. Pri tem so na voljo nove funkcije, kot so klepeti, ki spodbujajo pogovore v živo med uporabniki. Od objave aplikacije v trgovini AppGallery je bilo začetih že več kot 4,5 milijona klepetov. V Evropi so najbolj priljubljeni v Italiji (46,1 %), Nemčiji (15,2 %) in Španiji (10,1 %).

V preteklem letu se je trgovina AppGallery trdno zasidrala kot tretja največja na svetu s 580 milijoni mesečno aktivnih uporabnikov (10-odstotna medletna rast). V njej najdete več kot 187 tisoč aplikacij z integriranimi mobilnimi storitvami HMS. Medletna rast teh je bila zunaj Kitajske lani kar 56-odstotna.

V trgovini AppGallery so sicer uporabnikom dosegljive vse globalne in lokalne aplikacije, ki jih ti potrebujejo, od družbenih omrežij, kot so TikTok, Snapchat, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, pogovornih kot so WhatsApp, Telegram, Zoom, in transportnih, kot je Bolt, do finančnih, kot sta Revolut in Curve, zabavnih, kot so Spotify, Netflix, Deezer, Tidal, in priljubljenih iger, kot sta Lords Mobile in Gardenscapes. Pri oblikovanju uporabniške izkušnje so dali prav poseben poudarek dostopu do bančnih in finančnih aplikacij. Tako se je le v preteklem letu pridružilo več kot 300 ključnih mednarodnih in lokalnih bank, med drugim v Sloveniji NLB, NKBM, Sparkasse, Sberbank, Intesa Sanpaolo in mBills. Huaweievi uporabniki zdaj lahko s telefonom tudi plačujejo, zahvaljujoč NFC-rešitvi za brezkontaktno plačevanje.

ASKfm po novem lahko uporabljate na seriji telefonov P50, ki jo sestavljata Huawei P50 Pro in P50 Pocket in ju je Huawei nedavno predstavil v Sloveniji. Telefona se tako pridružujeta širokemu naboru drugih naprav Huawei, ki so na voljo pri nas. Najprej sta tu telefona srednjega cenovnega razreda Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, tema pa sledijo še pametne ure serije Watch GT 3, monitorja MateView in MateView GT ter slušalke FreeBuds Lipstick, ki so tudi odličen modni dodatek.

Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.