Top 6 najbolj čudnih fobij

strašljiva ženska

#6 Fagofobija

Fagofobija je definirana kot strah pred požiranjem. Osebi lahko povzroča velike preglavice in vodi v izgubo telesne teže zaradi pomanjkanja vnosa hrane.

Pitje žgane pijače

#5 Ablutofobija

Gre za strah pred kopanjem in tuširanjem. Oseba s tem tipom fobije ima težave pri čiščenju, pranju in pomivanju, skratka povsod, kjer ima opravka s tekočo vodo. Še dobro, da obstajajo pralni stroji!

#4 Somnifobija

Približek somnifobije je najbrž izkusil že vsak, ki ga je prepozno zvečer premamil ogled grozljivke. Gre za strah pred spanjem, saj ima oseba občutek, da bo izgubila vso kontrolo nad življenjem. Somnifobija je lahko posledica hudih travm in nočnih mor.

Prestrašen moški

#3 Alodoksafobija

Čudna, vendar vedno bolj razširjena med mlado generacijo – fobija pred izražanjem lastnega mnenja. Gre za vrsto socialne fobije. Poznaš koga, ki nikoli ne pove na glas, kaj si misli?

#2 Lahanofobija

Imaš rad zelenjavo? Potem te zagotovo ne muči lahanofobija. To je strah pred zelenjavo. Že sama misel na zelenjavo ali vonj po papriki lahko povzroči panični napad. Pomisli na vse risanke o živi zelenjavi in reklamne pliške v obliki paradižnika in melancana. Nočna mora!

brokoli

#1 Tripofobija

Oseba s tripofobijo se boji vseh vrst lukenj in por. Zastrašujoči so lahko že navadni krogi. Strah se lahko izrazi že ob pogledu na lastno kožo in pore na njej. Kaj je najhujše, kar se lahko zgodi tripofobu? Pomivanje posode s spužvasto gobico. Groza!

Čeprav je prispevek hudomušen, so strahovi zelo resnična stvar. Če se ti ponavljajo panični napadi, ali imaš druge simptome, se lahko obrneš na Študentovo svetovalnico.

Prejšnji članek13. februar – Svetovni dan radia
Naslednji članekPrihaja Super Mario zabaviščni park

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.