Prihaja Super Mario zabaviščni park

Nintendo je podjetje, najbolj poznano po njihovih igralnih konzolah kot sta Wii in DS. Po tem, ko so zabaviščne parke Universal studios po svetu dopolnili z Magičnim svetom Harryja Potterja, so se odločili stopiti še korak naprej pri svoji ponudbi. V ta korak bodo stopili skupaj z eno izmed najbolj znanih franšiz na svetu, Nintendo. Najbolj poznane igre so Mario Kart, Super Mario Smash in klasični Mario Bros.

Najprej na Japonskem, nato v ZDA

Dežela, imenovana Super Nintendo World, bo na Japonsko »prispela« letos poleti. Gradnja je stala približno 550 milijonov dolarjev, kar je skoraj 100 milijonov več kot je stala dežela Harryja Potterja. Nato bo prispela v Hollywood naslednje leto ali leto potem. Kot zadnja pa bo prispela v meko zabaviščnih parkov, Orlando. Na Florido bo prispela leta 2023. Držali se bodo enakega principa kot pri deželi mladega čarovnika. Ta del parka bo delno »odrezan« od ostalih atrakcij in bo po nekaterih informacijah dejanska dežela, v kateri živita brata Mario in Luigi ter njuni prijatelji. Nintendu od leta 1985 največjo prepoznavnost daje prav Super Mario, a to še ne pomeni, da v parku ne bo kakršnih koli drugih likov. To bomo še videli.

Dežela Harry Pottra v Universal Studios Hollywood
Dežela Harry Pottra v Universal Studios Hollywood

Atrakcije

Zabaviščni parki Universal se med seboj razlikujejo, in tako bo ostalo tudi po vključitvi novega dela Nintendo. Trenutno so potrdili le dve atrakcije za japonski park. Za več informacij bomo morali počakati še nekaj časa, a vseeno lahko predstavimo ti dve atrakciji.

Mario Kart. Ena najbolj znanih dirkaških igric, ki je po letih igranja končno prišla tudi na telefone. Obstaja od leta 1992 in kot samo ime pove, bo ta atrakcija dirkaška. Igralec si lahko izbere svoj lik in dirka z nasprotniki, pri čemer si lahko pomaga z bananinimi olupki, raketami, gobicami in podobno. Čeprav še ni znane nobene točne podrobnosti so odgovorni namenili nekaj spodbudnih besed. »Vrhunska tehnologija« in »atrakcija, ki jo svet še ni videl«.

Yoshi Adventure. Najverjetneje bo to atrakcija za mlajše pri kateri bodo pomagali malemu dinozavru Yoshiju, ki nas v svoji lastni igrici navdušuje že 30 let. Govori se o atrakciji, na kateri se bo raziskovalo svet s hrbta malega dinozavra.

Interaktivnost v parku

Obljubljajo, da bo vsak obiskovalec že pred atrakcijami lahko okušal revolucionarne igričarske in tehnološke dosežke, ki jih imajo na voljo. Kot ima Harry Potter dežela svojo interaktivno čarovniško palico bo tudi tu nekaj v podobnem stilu. Govori se o zapestnici, s katero se boš lahko povezal z telefonom in igral kvize in podobne igre. Vsekakor bo park ponudil fantastično doživetje z vrhunskimi atrakcijami, trgovinami in restavracijami, ki bodo vse temeljile na igrah podjetja Nintendo.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTop 6 najbolj čudnih fobij
Naslednji članekTop sex položaji za Valentinovo
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.