Vse o slovenskih smučiščih

Rogla

Rogla je smučišče v bližini Zreč ali Celja. Ima razmeroma položne proge in je zato primerno za začetnike in družine z otroci. Za dnevno karto boš kot študent odštel 31 evrov, odrasla dnevna karta pa stane 35 evrov. Če ne smučaš, se lahko zamotiš tudi drugače – letos poleti se je namreč odprla pot med krošnjami, ki nudi prelepe razglede.

Sprehajalna pot med krošnjami Rogla
Sprehajalna pot med krošnjami

Krvavec

Krvavec se nahaja na Gorenjskem in je samo 30 minut oddaljen od Ljubljane. Ima super proge – od strmih pa do položnejših – zato je smučišče primerno za vsakogar. Leta 2019 je bilo Krvavcu podeljeno priznanje za najboljše smučišče v Sloveniji, kar potrjujejo tudi s super dogodki, ki se odvijajo na snežni plaži. Za študentsko dnevno vozovnico boš odštel 31 evrov, odrasla pa stane 35 evrov.

Smučišče Krvavec
Krvavec

Vogel

Na super lokaciji nad Bohinjskim jezerom lahko kot študent smučaš za 28 evrov do 24. leta starosti. Za odraslo karto pa boš moral odšteti 33 evrov. Vogel je popularna destinacija med mladimi, saj se lahko smučat odpelješ z vlakom ali z avtobusom. Če kupiš paket ski vlak ta za 37 evrov vključuje povratno vozovnico za vlak, prevoz s ski busom, dnevno smučarsko vozovnico in kosilo.

Kanin

Najvišje smučišče v Sloveniji se nahaja nad Bovcem in se lahko pohvali s kopico naravnega snega. Poleg smučanja na Kaninu pa se boš lahko spustil tudi v sosednjo Sello Neveo, ki se lahko pohvali s strmo in dolgo progo. Za smučanje na Kaninu in v Selli Nevei boš kot študent odštel 29 evrov, odrasla karta pa stane 38,5 evrov. Za smučanje samo na Kaninu boš za študentsko karto odštel 22 evrov, za odraslo pa 29 evrov.

Kanin
Kanin

Kranjska gora

Poleg Vitranca Kranjska gora ponuja tudi položnejše proge, ki so primerne za vsakogar. Če si se rodil od leta 1996 do leta 2004 boš za dnevno mladinsko karto odštel 29,5 evrov, odrasla karta pa stane 35,5 evrov. V Kranjski gori pa lahko izkoristiš tudi nočno smuko.

Pohorje

Pohorje je odlično smučišče za vse, ki študirate v Mariboru, saj tako lahko kak vikend preživiš na snegu, brez da bi skrbel zaradi prevoza in nastanitve. Pohorje nudi več kot 40 km smučarskih prog, za dnevno študentsko smučarsko vozovnico pa boš odštel 28 evrov. Odrasla vozovnica stane 33 evrov.

Torej, kje boš pa ti smučal to zimo? Poglej si, katera slovenska smučišča že obratujejo!

Prejšnji članekInovacije, ki rešujejo problem plastike
Naslednji članekDružbeni problemi, ki pestijo moške (1. del)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.