Zakaj moramo kremo za sončenje uporabljati tudi pozimi?

Uporabo kreme za sončenje pozimi lahko dojemamo tudi kot anti-age alternativo. Kajti poznamo dve vrsti UV žarkov: UVA in UVB. UVB žarki povzročajo opekline in vidno škodo na koži ter so bolj prisotni poleti, UVA žarki pa so prisotni čez celo leto in povzročajo globinsko škodo na koži, ki vodi v pospešeno staranje. Zato se je treba pred UVA žarki zaščititi tudi pozimi, to pa lahko storimo prav s kremo za sončenje s široko zaščito.

Pozimi, še posebej v ekstremnih razmerah, se krema za sončenje prej obrabi in zdrsne s kože. Zato je treba na smučanju ali v gorah kremo večkrat nanesti, saj jo veter, sneg in nenehno popravljanje smučarskih očal lahko obrabita in odneseta s kože.

Snežna pokrajina

Če rad smučaš ali pozimi hodiš v hribe, si bolj izpostavljen UV žarkom zaradi nadmorske višine, saj višje kot greš, manj naravne zaščite pred UV žarki imaš. Torej se moraš dodatno zaščititi s kremo za sončenje, če želiš preprečiti odtis smučarskih očal ali opekline na nosu.

Ljudje, ki hodijo po snegu v gozdu.
Ne pozabi na uporabo kreme za sončenje na zimskih sprehodih.

Seveda pa je kremo za sončenje potrebno uporabljati tudi ko nisi v gorah, saj UV žarki prodrejo tudi skozi najbolj trmaste zimske oblake. Oblačno vreme tako še ne pomeni, da UV žarki ne povzročajo škode na tvoji koži. Zato v svojo jutranjo rutino vpelji nanos kreme za sončenje. Ta majhen korak ti bo vzel le 30 sekund dnevno, a tvoja koža ti bo hvaležna, saj jo boš več časa ohranjal elastično in brez gubic.

Pa ti, redno uporabljaš kremo za sončenje tudi pozimi?

Prejšnji članekSmešni low-budget filmi
Naslednji članekTop binge serije za zimske dni

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.