Zeleno, ki te ljubim zeleno: vse o matcha prahu

Matcha prah, velikokrat uporabljen za pripravo matcha kapučina, ni le zelo Instagrammable, temveč ima tudi ogromno drugih koristi. Zaradi teh lastnosti je matcha čaj ali matcha latte popolna jutranja pijača ali popoldanski napitek, saj ti pomaga ohranjati fokus brez kofeinskega rusha.

Matcha pospešuje porabo kalorij

To, da zeleni čaj pospešuje metabolizem, si najverjetneje že slišal. Ker je matcha prah narejen iz celih listov, ki jih popiješ, je še bolj učinkovit. Matcha čaj naj bi porabo kalorij pospešil za kar štirikrat, pri tem pa naj bi tudi kuril maščobo.

Nabit z antioksidanti

Matcha je zaradi tega, ker je zmlet v prah, zelo nabit z antioksidanti. V primerjavi z zelenim čajem bi morali za zaužitje toliko antioksidantov, kot jih je v eni šalčki matcha čaja, popiti kar 10 šalčk navadnega zelenega čaja. Matcha ima 15-krat več antioksidantov kot borovnice in kar 125-krat več kot špinača.

Matcha latte je zelo priljubljen napitek.
Instagrammable matcha latte.

Izboljšuje koncentracijo

Matcha čaj naj bi tudi izboljševal koncentracijo in spomin, zato med naslednjim izpitnim obdobjem, raje kot kavo popij šalčko matcha čaja!

Matcha za kožo

Če si kreativna in rada packaš v kuhinji, lahko malo zelenega matcha prahu zmešaš v naslednjo DIY masko za obraz. Matcha prah naj bi zmanjševal rdečico in zabuhlost, pomagal v boju z aknami in vsesplošno izboljšal videz tvoje kože.

Poleg zgoraj naštetih koristi je matcha dobra tudi za srce, za dober imunski sistem, znižuje raven holesterola in je odlična za detox! Poleg tega pa je tudi zelo okusna in enostavna za pripravo. Zato naslednjič, ko želiš s prijateljem na kavo, ga raje povabi na matcha latte. ?

Prejšnji članekHuawei Mate 30 je tu brez Google aplikacij in trgovine
Naslednji članekNajstnik slep zaradi junk fooda

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.