ZMASIRAJTE SE SAMI

Ali morate za vsako napeto mišico vedno plačati visoke vsote pri profesionalnem maserju? Ne! Lahko se masirate sami – brezplačno seveda.
Masaža nam pomaga odpraviti ali pa vsaj omiliti bolečine v mišicah, sklepih ali vezivnem tkivu. Pospešuje pretok krvi skozi mišice in blagodejno deluje na psihofizično stanje. Na ta način omogočimo svojemu telesu, da se lažje regenerira in izloča odpadne snovi iz telesa.

Masaža pa se odlično razume tudi z različnimi dietami za izgubo teže oz. za odpravo pomarančne kože. Z ustrezno dieto in redno masažo se koži kmalu povrneta elastičnost in voljnost.

Po redni masaži se mišicam povrne moč. Morebitne otekline se zmanjšajo, bolečine pa izginejo. Masaža odpravlja stres in napetost. Odlična pa je tudi pri odpravljanju nespečnosti.

Masažo štejemo med najstarejše naravne metode, ki nam služijo za izboljšanje naših sposobnosti.

Ob besedi vsakodnevna masaža vedno pomislimo na dve stvari. Prva je, da bomo med masažo neizmerno uživali, po masaži pa se bomo počutili odlično, in druga, ki ni tako prijetna, da nas bo plačevanje vsakodnevne masaže drago stalo. Obstaja več vrst masaže in za to masažo ne boste odšteli niti evra. Gre za samomasažo. Bistveni prednosti samomasaže sta, da je brezplačna in da vsak posameznik natančno ve, kaj njegovemu telesu najbolj ustreza, zato si lahko nudi popolno masažo. Da masažo še bolj popestrite in jo naredite učinkovitejšo, pa lahko uporabite različne pripomočke za masažo telesa. Na žalost pa ima samomasaža tudi svojo slabo lastnost, ki je ta, da ne morete doseči vseh delov, ki si jih želite zmasirati.

Nekaj napotkov, kako izvajati, se prepustiti in uživati v samomasaži

Da boste v masaži kar najbolj uživali in se ji prepustili, si pričarajte mirno vzdušje. Prižgite si dišečo palčko, prinesite v prostor sveže cvetje, prižgite radio s sproščujočo glasbo in prižgite nekaj sveč.

Če imate utrujene oči, konice kazalcev rahlo pritisnite na nosni koren ter z njimi krožite.
Pri premagovanju glavobola vam bo pomagal pritisk zapestja na sence in nežno kroženje z zapestji, položenimi na sence.
Če imate od visokih pet ali dolge hoje utrujena stopala, si s palcema masirajte celoten podplat v ravnih črtah in s krožnimi gibi.
Z obema rokama nežno pritiskajte in krožite po mišicah tilnika in vratu, če želite odpraviti napetost v ramenih in vratu.
Sprostitev hrbtenice: dlan stisnite v pest; z rahlo odprto pestjo nežno udarjajte na hrbtne mišice pod pasom.
Če želite sprostiti mišice od tilnika do ramen, pa s konicami vseh prstov krožite in nežno udarjajte po prsnem košu.

Samomasaža vam ne bo vzela veliko časa in denarja, bo pa vašemu telesu povrnila sproščenost in vas rešila vsakodnevnega stresa. Z zgoraj opisanimi prijemi torej malo dajete in veliko dobite. Pričarajte si čudovito vzdušje in uživajte v brezplačni masaži še danes!

Tjaša Ruparčič

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.