3 najbolj preprosti recepti za sladice

Preproste sladice, ki jih lahko naredimo hitro in z malo truda, a so še vedno okusne.
Preproste sladice, ki jih lahko naredimo hitro in z malo truda, a so še vedno okusne.

Čoko-kroglice

Čokoladne kroglice so nekaj, kar smo v življenju pripravili že mnogokrat. Ne vzamejo veliko časa in tudi sestavin ni veliko.

Sestavine: 500 g napolitank, 150 g maslenih keksov, 250 g margarine, 100 g čokolade v prahu, 2 jajci, 150 g kokosove moke in 50 ml mleka (lahko dodaš tudi rum).

Maslene piškote in napolitanke zmeljemo skoraj v prah in jim dodamo margarino, stepeni jajci, čokolado v prahu in mleko/rum. Vse skupaj zmešamo, da testo postane gosto in rjavo. Tu lahko dodamo še kakšno sestavino, če se nam zdi, da nekaj manjka. Testo za nekaj časa postavimo v hladilnik in nato oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki.

Simpl cheesecake

Ko si močno zaželiš cheesecaka, a se ti ne da preveč ustvarjati, ker ga želiš zdaj in takoj. Zelo preprost in zelo hiter recept za slastno sladico.

Sestavine: 120 g bele čokolade, 120 g sirnega namaza in 3 jajca.

Čokolado stalimo, rumenjake pa ločimo od beljakov, ki jih stepemo v sneg. Staljeno čokolado dodamo v rumenjak in sirni namaz, potem pa počasi dodajamo še sneg. Zmes prenesemo v pekač in pečemo 15 minut na 170 stopinj, potem pa pečico znižamo na 160 stopinj in pečemo še 15 minut. Pečico izklopimo in pustimo, da se torta peče še 15 minut.

Čokoladne kroglice so eden izmed najbolj preprostih in najbolj priljubljenih receptov, ko je govora o sladicah.
Čokoladne kroglice so eden izmed najbolj preprostih in najbolj priljubljenih receptov, ko je govora o sladicah.

Oblito sadje

Sadje z medom in čokolado je verjetno najbolj preprost recept na svetu, saj ne zahteva nobene peke ali predznanja. Hitro in učinkovito do sladice.

Sestavine: Sadje po izboru (banane, jagode, borovnice), med ali/in čokoladni namaz

Sadje, ki smo si ga izbrali, očistimo in po potrebi narežemo na koščke. Napičimo ga na lesene palčke in počasi pomočimo v našo omakico – med ali čokoladni namaz. Nabodala lahko postavimo na pladenj in v hladilnik ali pa kar direktno v želodec.

Žiga Kastelic
+ objave

Novinar

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.