3 prednosti veganskega sladoleda

Najboljši sadni sladoledi z najboljšimi sestavinami
Najboljši sadni sladoledi z najboljšimi sestavinami

Veganska prehrana postaja vse bolj razširjena zaradi manjšega vpliva na okolje v primerjavi z živalskimi izdelki. V trgovinah lahko najdemo najrazličnejše nadomestke prehrane živalskega izvora in sladoled ni nobena izjema. Kakšne so prednosti veganskega sladoleda?

Primeren za vse, ki so alergični na laktozo

Veganski sladoledi niso narejeni na mlečni osnovi, zato lahko v njih uživajo tudi vsi, ki so alergični na laktozo. Na srečo ponudba veganskih sladoledov postaja vse bogatejša, tako da niso na voljo zgolj sadne lučke, pač pa sladoled najrazličnejših okusov. Veganski sladoledi so običajno lažje prebavljivi tudi za tiste, ki niso alergični na laktozo, saj pogosto vsebujejo več vlaknin.

Prijazen do okolja in živalih

Industrijska živinoreja je ena največjih onesnaževalcev okolja in če primerjamo ogljični odtis litra kravjega mleka z litrom sojinega mleka, bomo ugotovili, da sta si številki močno različni. Zato je veganska prehrana veliko bolj prijazna do okolja in živali, saj ne posegamo po izdelkih, ki so v večini primerov proizvod intenzivnega izkoriščanja živali.

Dva korneta sladoleda, okoli so gozdni sadeži in oreščki
Foto: on Rokmar d. o. o.

Več vitaminov in mineralov ter manj holesterola

Veganski sladoled pogosto vsebuje sestavine, ki so vir vitaminov in mineralov, kot so kalcij, D vitamin in kalij. Gre za pomembna hranila, ki pomagajo ohranjati močne kosti, zobe in imunski sistem. Sestavine rastlinskega izvora lahko pripomorejo tudi k zniževanju nivoja holesterola.

Kje najdeš najboljši veganski sladoled?

Najboljši veganski sladoled pri nas izdeluje družinsko podjetje Rokmar, ki ponuja kar 3 različne okuse čokoladnih aromatov – chocomar double, kakao prah 20-22 % in vege temna čokolada. Poleg tega imajo v svoji ponudbi kar 16 sadnih aromatov, od klasičnih, kot sta banana in borovnica, do bolj nenavadnih, kot sta figa in hawaii guapa. Letos pa so svojo ponudbo obogatili z bazo UNI DAIRY FREE, s katero se lahko pripravi mlečna baza brez mleka.

info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekZlati boben vabi mlade do 30 leta, da prijavijo delo in se brezplačno udeležijo festivala!
Naslednji članekParazitu, pred katerim Slovence svari tudi NIJZ, manjka kar 30 % genov
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.