3 sladice, popolne za velikonočno kosilo

Easter mini brownie cheesecake Bird's Nest with chocolate and candy eggs. Easter dessert. Funny food idea for children. Horizontal orientation. Selective focus. Close up.
Foto: Irina Taskova iz iStock

Nisi pomislil na sladico pri velikonočnem kosilu? Nič hudega, zate imamo 3 sladice, ki bodo popolne za sladico po velikonočnem kosilu! Vse sladice lahko pripravite hitro in preprosto.

Čokoladna piščančja torta

Ta torta je odlična za vse ljubitelje čokolade.

Sestavine

Biskvit

  • 250 g večnamenske moke
  • 300 gramov sladkorja
  • 120 g nesladkanega kakava
  • 1 pecilni prašek
  • 5 g instant espressa v prahu
  • 3/4 žličke sol
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 2 veliki jajci, ki naj ne bosta direktno iz hladilnika
  • 160 ml rastlinskega olja
  • 1 žlička izvlečka vanilije

Čokoladna glazura

  • 300 g sladkorja v prahu
  • 150 g kakava
  • 110 g zmehčanega masla
  • 60 ml polnomastnega mleka
  • 1 žlička izvlečka vanilije

Dodatne sestavine za okrasitev

  • 1 skodelica jajc z mlečno čokolado
  • 7-8 miniaturnih čokoladnih piščančkov

Priprava

Pripravi čokoladno torto: Pečico segrej na 180 °C. Dno pekača namaži z maslom. V srednji skledi zmešaj moko, sladkor v prahu, kakav, pecilni prašek, prašek za espresso, sol in sodo bikarbono. V drugi posodi pa zmešaj jajca, olje in vanilijev ekstrakt. Jajčno mešanico vlij v mešanico moke; premešaj, da se združi. Vlij v pripravljen pekač in enakomerno porazdeli.

Peci v predhodno ogreti pečici 30 minut. Popolnoma ohladi, kar lahko traja 1 uro do 1 uro in pol.

Medtem pripravi čokoladno glazuro: v mešalniku z nastavkom za stepanje pri nizki hitrosti 1 minuto stepaj sladkor v prahu, kakav, maslo, mleko, vanilijo in sol. Povečaj hitrost na srednjo; stepaj, dokler ni rahlo in puhasto, približno 3 minute. Ohladi, dokler ni pripravljen za uporabo.

Glazuro premaži po biskvitu. Jajca potresi po torti in rahlo pritisni v glazuro. Potresi še z zdrobljenimi jajci. Na torto po želji razporedi čokoladne piščance.

Brown tasty chocolade cake with meringue
Foto: Danil Bukharov iz iStock

Jagodni grižljaji

Hitra in preprosta sladica, odlična za vse, ki imajo radi jagode. Celotna sladica bo pripravljena v 1 uri in pol.

Sestavine

  • 24 jagod
  • 1 paket kremnega sira
  • žlici kisle smetane
  • 50 g sladkorja v prahu
  • čajna žlička svežega limoninega soka
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 120 g bele čokolade, ki jo sesekljaš in dodaš po želji
  • cela krekerja

Priprava

Jagodam odreži vrhove (konice pecljev) in dna obreži, da bodo lahko stale na podlagi. Z majhnim nožem odstrani sredico jagod in izdolbi notranjost jagod.

V skledi zmešaj kremni sir, kislo smetano, sladkor, limonin sok in vanilijo. Stepaj z električnim mešalnikom, dokler ne postane gladka in puhasta krema, 2 do 3 minute. Mešanico prenesi v vrečko za smetano, opremljeno z zvezdasto konico. Mešanico dodaj v jagode.

Neobvezno: postavi čokolado v srednje veliko skledo, primerno za mikrovalovno pečico. Stopi belo čokolado, da bo gladka krema. Jagode do polovice potopi v stopljeno čokolado in pustite, da odvečni del odteče.

Polnjene jagode ohladi, dokler se nadev ne strdi, vsaj 1 uro.

Krekerje položi v plastično vrečko in z rokami zdrobi, dokler ne nastanejo drobne drobtine. Napolnjene jagode potresi z drobtinami. Nato postrezi.

Stuffed Strawberries
Foto: Agustin Vai iz iStock

Torta za jagodami in smetano

Če nisi prepričan o prejšnjem receptu, ti bo ta gotovo všeč. Spominja namreč na Wimbledonsko slavno sladico – jagode in smetano.

Sestavine

  • 220 g masla, ki ga zmehčamo
  • 400 g sladkorja
  • 2veliki jajci
  • žlički svežega limoninega soka
  • čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 360 g moke za torte
  • Pol čajne žličke sode bikarbone
  • ščepec kuhinjske soli
  • 2/3 skodelice sesekljanih svežih jagod
  • Jagodna glazura
  • Okras: sveže jagode

Navodila za pripravo

Pečico segrej na 180° C. Stopljeno maslo stepi na srednji hitrosti z električnim mešalnikom, da postane kremasto; postopoma dodajaj sladkor in stepaj 4 do 5 minut ali dokler ne postane rahlo in puhasto. Dodaj jajca, 1 naenkrat, po vsakem dodatku stepaj, dokler se ne zmešajo. Dodaj še limonin sok in vanilijo.

Vmešaj še moko. Stepaj pri nizki hitrosti, dokler se vse ne zmeša. Vmešaj jagode.

Testo razporedi v pekač, ki ga premažeš z maslom.

Peci pri 180 °C 30 do 40 minut. Nato testo popolnoma ohladi, približno 1 uro. Po vrhu in ob straneh torte namaži jagodno glazuro.

Strawberry mousse with gram cracker crust, whipped cream and fresh strawberries
Foto: cheche22 iz iStock
VIRSouthern living
Prejšnji članekTemu telefonu pa prav nič ne manjka
Naslednji članekLjubezenski horoskop za april 2024

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.