5 milijonov dolarjev, da bo veganizem norma

Vegansko podjetje Zero Egg je zbralo 5 milijonov dolarjev v njihovem prvem poskusu velikega financiranja. Njihov cilj je, da bi veganska plant-based dieta postala prevladujoča. Podjetje pravi, da imajo njihovi produkti okus, izgled in funkcije, kot jih imajo prava jajca. A hkrati poudarjajo, da gre za živalim prijazno in bolj zdravo obliko jajc.

Vegansko jajce

Njihov produkt naj bi se obnašal kot pravo jajce, v smislu, da ga lahko pečemo in kuhamo, kot kuhamo jajca. Navdih iščejo v že uspešnih izdelkih, kot so vrste veganskega mleka (riževo, ovseno, kokosovo, mandljevo  …), ki že zavzemajo 14 odstotkov prodanega mleka v ZDA.

V podjetju so prepričani, da gre za produkt, ki bo spremenil veliko. Njihov cilj je plant-based dieto približati ljudem s tem, da ponudijo praktične opcije, ki lahko nadomestijo živalske izdelke. To pa želijo narediti s cenovno dostopnimi izdelki, kar naj bi to novo jajce bilo.

Jajce ima le 15 kalorij, v nasprotju s pravim jajcem, ki jih ima 68. Prav tako ima to jajce malo holesterola in malo maščobe. Da je narejeno, je potrebno veliko manj zemlje, vode, energije in proizvede manj toplogrednih plinov kot jajca od kokošk.

Če odvzamemo kontroverznost vsega povezanega z veganstvom, izdelek ponuja nove razsežnosti za bolj zdrave opcije, ki jih v današnjem svetu potrebujemo. Financiranje pa nam da vedeti, da je zanimanja za take izdelke vedno več. Vprašanje je, koliko več takih projektov bomo videli v bližnji prihodnosti?

VIRtechstartups
Prejšnji članekKako namestiti TikTok na vaš P smart 2021? Tukaj je odgovor
Naslednji članekCosmedoc – znanstveno podprte vsebine o negi kože, ki rušijo mite

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.