5 odbitih koktajlov za začetek novega semestra

drinks, alcohol, cocktails
Foto: bridgesward iz Pixabay

Ura je 3 zjutraj: ura tiktaka, besede se zatikajo in esej se nikamor ne premakne. To je zadnji odstavek, ampak tvoje misli so že drugje – plaža, sonce na hrbtu in hladne pijače v družbi prijateljev. Sicer si že čisto na koncu, še malo ti manjka, ampak vseeno – kdo pravi, da moraš čakati? Ne glede na to, ali iščeš moralno spodbudo ali pa si samo želiš vzeti odmor za manifestacijo poletnih praznovanj, smo zate sestavili kratek seznam po-izpitnih koktajlov, da ti pomagajo zdržati še do konca leta in priti čez ciljno črto.

5. Malinast osvežilec spomina

raspberries, fruits, red

Brez tega spremljevalca študentov preprosto ne bi bilo konca stresu. Ne moremo obljubiti, da bo dosegel resne uspehe s spominom, je pa zagotovo uspešen na ponočevanjih. Kljub temu bi morala ta lahka in preprosta mešanica dvigniti razpoloženje. Priporočamo mešanje ene steklenice malinovega in breskovega soka s 25 ml vodke, čemur sledi 25 ml grenadina in kanček limonade. Če želiš zamenjaj vodko za pijačo z manjšo stopnjo alkohola.

4. Michelada

chili, seasoning, chilli pods
Foto: Sponchia iz Pixabay

Videti ljudi zunaj, kako žvenketajo s steklenicami piva, ko si ti obtičal notri, je lahko izredno mučno. Na srečo ti predstavljamo Michelado – mehiško osvežilno pijačo s čilijem. Izberi svoj najljubši mehiški ležak (priporočamo hrustljavo Corono – alternativa je tudi brezalkoholni ležak!) in ga zmešaj s pekočo omako po lastni izbiri. Če si pustolovski – ali pa te je esej potisnil nekoliko bližje robu – kozarec obrobi s soljo, čilijem v prahu in črnim poprom. Čili bo zagotovo ponastavil sinuse, če doživljaš zamrznitev možganov.

3. Koktejl Slaba vest

cocktail, drink, glass
Foto: stevepb iz Pixabay

Roke gor – vsi smo že bili tam. Slaba vest se nam neizogibno prikrade vsako izpitno sezono. Ne glede na to, ali gre za tisto branje, za katerega si prisegel, da ga boš opravil, ali za eno temo, za katero si bil prepričan, da se ne bo pojavila, a se vedno pojavi. Zakaj ne bi zmanjšal pritiska in pomiril živce s Slabo vestjo? V vrč nalij dve čaši vodke in malin ter 250 ml limonade. Lahkoten, saden okus ti bo zagotovo pomagal zadihati in razbremeniti pritisk.

2. Espresso Martini

coffee, cup, mug

Ena izmed najbolj priljubljenih pijač izpitne sezone se je enostavno morala uvrstiti na seznam… kava. Če ti še ni dolgčas hoditi po vsaki kavarni v Ljubljani, da bi poskusil pričarati pičle količine navdiha, bi morala ta klasika trikratno učinkovati. Priporočamo 20 ml kavnega likerja, 20 ml espressa in 40 ml vodke – vse pretresi in postrezi z ledom.

1. Čokoladno pomarančni koktajl

chocolate, bars, dark chocolate

Zagotovljen dvig morale običajno pride v obliki čokolade. Zakaj je ne bi poskusil v obliki zabavne alkoholne pijače in pretresel tradicijo? Poleg pomarančnega sirupa, za katerega potrebuješ 60 ml, je ta popolna mešanica gospodinjskih pripomočkov, sestavljena iz samo 40 ml pomarančnega soka, 100 ml vodke in nekaj temne čokolade za okras (ali sladko poslastico po želji). Zmešaj in postrezi z ledom.

Prejšnji članekKakšna je razlika med utopijo, evtopijo in protopijo?
Naslednji članekOcena filma: Vikinški volk (Viking Wolf)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.