Dieta v primeru jedrske vojne

Dieta z morsko travo
Dieta z morsko travo

David Denkerberger, inženir na Univerzi Aljaske vodi neprofitno organizacijo ALLFED. Sestavil je jedilnik, s katerim bi človeštvo preživelo jedrsko vojno, če bi do nje prišlo.

Vodja ALLFED (Alliance to feed the Earth in disasters) je začel pisati članek o tem, da bi se ob izumrtju človeka razpasle gobe. Nato je začel misliti, kaj če začnemo jesti gobe in ne izumremo. Strokovnjaki namreč menijo, da bi se gobe ob primeru jedrske vojne razbrstele.

Prav tako bi bila morska trava odlično hranilo, saj lahko živi z zelo malo svetlobe. Denkerberger in sodelavci so se tako odločili spremljati, katera živila poleg naštetih bi lahko obstala v takem primeru in bi lahko nahranila človeštvo, ki bi ostalo. Ocenjujejo, da bi potrebovali 1.6 milijarde ton hrane na leto, da bi preživeli. Seveda so to le ocene, ki govorijo o možnostih za katere upamo, da jih nikoli ne doživimo.

Dieta
Dieta

Na zgornji sliki lahko vidimo sestavine dnevnega jedilnika, ki so ga sestavili pri ALLFED. Razvijajo več možnosti, ki bi bile mogoče ob več scenarijih. Od jedrske vojne do meteorita in le te razvejijo v še več možnosti.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekStreet workout ali fitnes?
Naslednji članekTrajnostne maske za pusta hrusta
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.