Trajnostne maske za pusta hrusta

Pust, krofi in seveda maškare! Na veliko vaških žurkah se v času pustovanj izbira najlepše maske in se jih seveda tudi nagradi – zato je razumljivo, da si želiš na dan pustovanja izgledati super in imeti unikatno masko. A biti unikaten je danes težko, saj imajo v vsaki trgovini na voljo vsaj nekaj mask. A na žalost so maske v trgovinah vedno ene in iste. Čarovnica, žival, mačka, hudiček… res hočeš izgledati enako kot vsi ostali? Pri tem pa je seveda v obzir treba vzeti tudi trajnostni in ekološki vidik pusta hrusta. Torej, kako najti unikatno in trajnostno masko za študentski žep?

Second hand

Če želiš nekaj unikatnega, zavij v trgovino z oblačili iz druge roke. Tam boš našel veliko vpadljivih kosov, ki jih lahko uporabiš za svoj kostum. Disco, retro, 90’s… vse na enem mestu!

retro srajce

Pop kultura

Če želiš hitro in poceni masko, se našemi v kakšno znano osebnost. Skoraj vsak zvezdnik ima nekaj, kar ga dela prepoznavnega. Kot na primer visok čop in škornji do kolen Ariane Grande ali brki Freddyja Mercuryja. Poišči barvna očala in odštekano jakno, pa že boš izgledal kot Elton John. Ne potrebuješ veliko, da tvoj kostum izgleda super!

Izposodi si

Tudi v Sloveniji je na voljo veliko izposojevalnic kostumov. Tako ne boš imel slabe vesti, da boš kostum oblekel samo enkrat. Kostum, ki si ga boš izposodil, bo kvalitetnejši in izgledal bo bolj pristno. Pa še mnogo ceneje bo, kot pa če bi takšen kostum kupil v trgovini.

DIY

Prav tako pa tudi velja, če si se kostum odločil narediti doma iz oblačil, ki jih že imaš. Za kakšen poseben kos ti ni treba nujno takoj v trgovino. Pomisli, morda pa ti je prijatelj pripravljen posoditi tiste kul kavbojske škornje, ki jih nikoli ne nosi. Ali pa preprosto odpri mamino ali očetovo omaro – tudi tam se najde ogromno stvari, ki samo nabirajo prah.

Prejšnji članekDieta v primeru jedrske vojne
Naslednji članekAstronavtka se je vrnila po rekordnih 328 dneh v vesolju

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.