Domači kvas in kako naj ga naredim?

Domači kvas

Ko po trgovinah ni več kruha, imaš le eno nalogo. Svoj voziček do vrha napolni z moko, da boš lahko pekel kruh. Ampak pojavi se težava, saj ni nikjer več kvasa. K sreči smo tu mi in ti lahko pomagamo. Preberi si, kako narediš domači kvas.

Recept za domači kvas

Polovico jabolka skupaj z lupino naribaj. Dodaj pol kile ostre moke in 350 mililitrov mlačne vode. Vse skupaj zelo dobro premešaj in pretoči v posodo ali steklenico, ki jo lahko tesno zapreš. Postavi jo na mirno mesto, ki je na sobni temperaturi.

Po treh dneh boš že videl majhne mehurčke, kar pomeni, da se je začela fermentacija. Zmes bo začela rasti, zato jo daj polovico v drugo posodo. Tej polovici dodaj 250 gramov ostre moke in 170 mililitrov mlačne vode. Premešaj in pusti stati.

Tudi tu se bodo začeli pojavljati mehurčki in zmes bo začela rasti. Kvas je končan.

Nasvet: Iz posode nikoli ne vzemi cele zmesi, da proces nastajanja ne obstane.

Domači kvas
Domači kvas
Žiga Kastelic
Žiga Kastelic

Novinar

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (3 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.