Študente čaka nadomestilo v višini 300 evrov

business people group in modern office have a team meeting and brainstorming while working on tablet or laptop presenting ideas and take notes
Foto: .shock iz iStock

Posodobljeno 28. 3. 2020 22.35: Po novih neuradnih podatkih naj bi študentje, ki so zaradi krize izgubili študentsko delo, dobili enkratni znesek v višini 150 €.

Posodobljeno 29. 3. 2020 10.15: Dokončne podrobnosti megazakona bodo razkrite danes tekom dneva.

Posodobljeno 29. 3. 2020 18.00: Vsi redni študentje bodo prejeli enkratni znesek 150 €

Vlada je nekaterim prizadetim skupinam, ki so zaradi pojava epidemije koronavirusa ostale brez dela, že potrdila denarno pomoč. A študentje žal nismo bili med njimi. Do danes. Vlada naj bi namreč še danes potrdila ukrep za pomoč študentom v okviru t. i. megazakona.

Z megazakonom naj bi država samozaposlenim namenila univerzalni temeljni dohodek v višini 700 evrov ter jim odpisala vse prispevke. Dodatek v višini 200 evrov naj bi pripadal tudi izpostavljenim delavcem, pa tudi upokojencem z najnižjimi dohodki in kmetom. Danes pa naj bi vlada odločala tudi o denarni pomoči študentom, ki so zaradi pojava epidemije ostali brez prihodkov. Pomoč naj bi bila v višini med 200 in 300 evri.

Premier Janez Janša želi, da bi megazakon vstopil v veljavo čimprej ter da začne veljati že s 1. aprilom. Poslanci bodo najverjetneje o zakonu odločali sredi naslednjega tedna, ukrepi, ki jih zakon določa, pa bi veljali za april in maj.

Prejšnji članekDomači kvas in kako naj ga naredim?
Naslednji članekNagradni natečaj za najboljše magistrsko delo 2020

5 KOMENTARJI

  1. Vsi študentje bi dobili med 150€ in 300€?
    Ali samo tisti, ki so bili zaposleni oz. so delali preko studenskih servisov in so bili primorani ostati doma oz. brez dela?

      • Če imam status dijaka in delam preko servisa že nekaj mesecev pri isti firmi ali tudi dobim nadomestilo? Drugih prihodkov, kot npr. štipendija nimam, če je ta podatek bistven.

        • Po zadnjih uradnih informacijah, dobite en enkratni znesek 150 € vsi redni študentje s stalnim prebivališčem v RS.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.