Kako pripraviti najboljšo vročo čokolado?

Mrzli meseci s seboj prinesejo željo po vročih in sladkih napitkih, ki nas v trenutku pogrejejo in napolnijo z novo energijo. Vedno bližje je tudi praznično obdobje meseca decembra, ko marsikdo ne najde izgovora za uživanje tisoč in ene sladice. Najboljši sladek zimski napitek je definitivno vroča čokolada s smetano, ki jo pogosto naročimo kar v lokalu – le zakaj bi se doma matrali s pripravo, kajne? Pa vendar smo zate našli preprost recept, s katerim si lahko doma pripraviš domačo vročo čokolado kot iz lokala.

Kaj vse potrebuješ?

  • 0,5 dl sladke smetane,
  • pol lončka svežega mleka,
  • 50 g najljubše čokolade,
  • 1 žličko koruznega škroba,
  • 1 žličko sladkorja,
  • začimbe po želji – cimet, vanilija, pomarančna lupina …

Kako jo pripraviš?

Na kuhalno ploščo postavi kozico, zraven nje pa pripravi še skodelico. V kozico nalij pol lončka mleka, v skodelico pa dodaj 2 žlici mleka. Mleku v kozici nato dodaj še 0,5 dl sladke smetane, mleku v skodelici pa 1 žličko koruznega škroba in mešaj, dokler ne dobiš mase brez grudic. Mleku in smetani v kozici dodaj začimbe po želji – cimet, kardamom, pomarančno lupinico … Sestavine v kozici nato segrej do vretja, zatem zmanjšaj ogenj, vmešaj maso iz skodelice in dodaj svojo izbrano čokolado. Vse skupaj kuhaj še 1-2 minuti, medtem pa ves čas pozorno mešaj.

Za piko na i?vroča čokolada

Narejeno vročo čokolado vlij v skodelico in za piko na i poskrbi še za stepeno smetano. To pripraviš tako, da stepeš sladko smetano (še bolje, če je smetana za stepanje) do želene puhaste strukture. Stepeno smetano nato dodaj na vrh vroče čokolade, nanjo pa lahko potreseš še kaj sladkega – morda čokoladne mrvice, penice …

In voilà, tako preprost je recept za najboljšo domačo čokolado! Pa naj ti tekne. 😋

 

Prejšnji članekKaterih poklicev bo primanjkovalo prihodnje leto?
Naslednji članekKaj bi se zgodilo, če bi virusi izginili?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.