Kosilo iz treh sestavin

Kosilo na mizi

Mogoče se sliši smešno, vendar je res. Svoje kosilo si lahko pripraviš iz treh vsakdanjih sestavin, s tem popaziš na budget in poskrbiš za svojo postavo. Pripravili smo ti sedem različnih receptov, za katere potrebuješ le tri sestavine.

Testenine s paradižnikom in praženo šalotko

Odlična ideja za kosilo, večerjo ali malico na faksu. Priprava je enostavna: skuhaš testenine, narežeš paradižnik, sesekljaš šalotko, ju skupaj popražiš na žlički olja in na koncu primešaš testenine.

Mac and cheese

Ameriška enostavna klasika – testenine skuhaš v mleku in jim na koncu primešaš veliko količino sira po želji (priporočen je sir čedar).

Piščanec z medom in zelišči

Preizkušeno dobra in enostavna jed. Pripravimo jo tako, da piščančje meso prekrijemo z zelišči (majaron, bazilika, sol, poper, curry), ga položimo na papir za peko in pečemo v pečici 30 minut na  220 stopinjah. Ko ga vzamemo iz pečice, ga pokapljamo z medom.

Zdrava rižota

Za preprosto rižoto potrebuješ: riž, meso ali ribe ter paradižnik. Ponvico segreješ, v njej popražiš paradižnik, dodaš že spečeno meso ali ribe, takoj zatem dodaš še riž in zaliješ z vodo. Namig: če želiš, lahko zaradi boljšega okusa popražiš paradižnikov pesto ali suhi paradižnik v olju.

Paradižnikova juha

Vse, kar potrebuješ, je paradižnik (v pločevinki ali svež), žlico olivnega olja in čebulo. Na olivnem olju popražiš na večje kose narezano čebulo, dodaš paradižnik in nato zaliješ z vodo ter kuhaš 40 minut. Po 40 minutah juho zmešaš z paličnim mešalnikom, po okusu dodaš sol in poper in to je to – enostavna, dobra in zdrava paradižnikova juha.

Terijaki piščanec

Terijaki je posebna omaka, v kateri Japonci marinirajo meso, preden ga spečejo. Piščančje meso narežeš na manjše koščke, ga popečeš v ponvi in, ko je že rjavo zapečen, mu dodaš sojino omako in rjav sladkor ter počakaš, da omaka zavre.

Margerita

Kako pripraviš enostavno pico? Na kocke nareži paradižnik, ga začini s soljo in poprom ter ga postavi na toast ali tortilijo, dodaj še mocarelo, ali katerikoli sir imaš doma, in pico položi v pečico. Peči, dokler se sir ne stopi in zapeče.

To je bilo nekaj idej za hitro pripravo obroka, ki ti bojo prihranile čas in denar med poletnimi počitnicami. Dober tek!

Junior novinar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.