Oblikovanje telesa z maderoterapijo

Meteorološko poletje se je že pričelo, ti pa se sekiraš in razmišljaš kako boš izgledala na plaži, ker zaradi izpitov in drugih obveznosti, nisi posvetila veliko časa sebi in svoji postavi? Nič hudega, v kratkem času lahko prideš do želene oblike telesa z na novo odkrito metodo, maderoterapijo (»madera« – les).

Kaj je maderoterapija?

To je posebna tehnika masaže, za odpravo celulita, preoblikovanje telesa in pomlajevanje obraza s posebnimi anatomsko oblikovanimi lesenimi pripomočki. Pripomore tudi pri zmanjšanju obsega, poskrbi za lepši tonus kože in za odpravo toksinov iz telesa. Je 100 % naravna in neinvazivna terapija, ki ne povzroča alergijskih reakcij na koži. Pri terapiji se uporabljajo različni leseni inštrumenti, kot so valjarji, skodelice in lopatice. Te pa vplivajo na pospešitev mikrocirkulacije in limfe, zmanjšujejo vsebnost maščobnih celic v telesu in poskrbijo za lepši zunanji videz kože.

Kako deluje?

Strokovno usposobljene maserke z intenzivnimi pritiski razbijajo maščobne celice, ki so prepletene v skupke. Iz teh maščobnih celic se sprosti maščoba, ki zmanjšuje pritisk na krvne in limfne tokove, ki postanejo bolj prehodni. Posledica povečanja prehodnosti tokov je povečan dotok kisika in hranljivih snovi ter pospešena limfna drenaža, zaradi katere se videz tkiva izboljša. Na začetku je lahko malce neprijetna, odvisno od stopnje in vrste celulita, zato se lahko po prvi terapiji pojavijo modrice, ki po nekaj dneh izginejo. Če bi opazila modrice po drugi in tretji terapiji, moraš to takoj povedati madero terapevtu, ki ti bo masažo prilagodil.

Kako dolgo traja?

Trajanje masaže je odvisno od predelov, pri katerih želiš razbiti maščobne celice. Če se želiš osredotočiti na le predel noge, zadnjico in boke, ti bo to vzelo 30 minut. Masirajo pa lahko tudi trebuh in roke, kar ti bi vzelo 60 minut.

Koliko terapij je potrebnih za rezultat?

Število terapij je odvisno od posameznika. Z madero terapevtom se moraš najprej posvetovati, kakšen rezultat pričakuješ. Nato sledi pregled telesa ter pogovor o vzrokih za nastanek celulita ali povečane teže. Po prvi maderoterapiji sePripomočki za maderoterapijo ugotovi, kakšna je stopnja in vrsta celulita ter procent maščobnih celic v koži. Na podlagi teh podatkov, terapevt lahko določi kakšna je občutljivost kože na masažo in približno oceni, koliko maderoterapij bi potrebovali za želeni rezultat. V poprečju se želeni rezultat doseže med deseto in petnajsto maderoterapijo, priporoča pa se dvo- ali tro-dnevni premor med posameznimi terapijami. Za paket desetih terapij pa boš odštela nekje med 180 € in 250 €.

Na kaj moraš paziti?

Če terapevt nima ustreznega strokovnega znanja, se lahko terapija konča z hudimi posledicami. Na njih je opozorila lastnica slovenskega lepotnega salona, ki svetuje previdnost pri izbiri maserja: »V Srbiji sta bila letos s to metodo odprave celulita dva smrtna primera zaradi tromboze. Tromboza je nastanek krvnega strdka v žili, kar onemogoči ali ovira pretok krvi po krvožilnem sistemu. Maderoterapija ni slaba metoda, a pazite, komu zaupate svoje telo.« (www.delo.si)

Če si torej zaradi učenja ali pa zaradi časovne stiske, nisi mogla vzeti časa zase in bi na svojem telesu pred poletjem rada kaj spremenila, poskusi maderoterapijo. Vendar ne pozabi, s terapijo se ne moreš znebiti celulita za vedno. Terapija le pripomore k izboljšanju stanja, ki ga moraš nato ohranjati z zdravim načinom življenja. Priporočeno je, da po izvedeni terapiji piješ veliko vode, vzdržuješ fizično aktivnost in zaužiješ veliko vitamina C, ki je najbolj znani topilec maščob.

Prejšnji članek5 LGBT filmov, ki se jih splača gledati
Naslednji članekKosilo iz treh sestavin

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.