McPlant prihaja v Slovenijo!

McPlant z rastlinskim zrezkom. Mors probat!
Foto: on McDonald's

Največji ponudnik hitre hrane v Sloveniji McDonald’s bo v svojo ponudbo dodal nov vegeterijanski burger McPlant! Ta rastlinska poslastica je v tujini že na voljo, pri nas pa ga boš lahko poskusil jutri od sedme ure zjutraj dalje.

Kaj sploh je McPlant?

McPlant je nov McDonald’sov burger, narejen z rastlinskim zrezkom svetovno znanega proizvajalca Beyond Meat. Ime izvira iz preprostega dejstva, da je rastlinski zrezek v celoti razvit iz rastlin (angl. plants), sam burger pa je bil razvit eksluzivno za McDonald’s, zato si zasluži predpono Mc.

Kaj je tako posebnega v primerjavi z drugo vegi izbiro?

Če si vegeterijanec, si v McDonald’su zagotovo že poskusil njihov burger z zelenjavnim polpetom s špinačo in sirom. Ta ima seveda okus po špinači in siru. McPlant pa po okusu, videzu in teksturi posnema meso, čeprav je narejen iz zelenjave.

Zakaj burger ni označen kot veganski?

McPlant avokado, sezonska različica s svežo omako iz avokada, je po sestavinah sicer res veganski burger, ampak v McDonald’su ga tako niso označili, ker obstaja možnost, da med pripravo na žaru rastlinski zrezek pride v stik z mesom. Originalni McPlant pa vsebuje tudi sir iz mleka in majonezno omako, ki vsebuje jajca, zato ne more biti označen kot veganski.

McPlant na voljo od jutri naprej!

McPlant v izvirni in sezonski različici bo jutri na voljo od sedme ure zjutraj naprej. Skoči v svoj najbližji McDonald’s in poskusi to omamno rastlinsko poslastico! Morš probat!

Prejšnji članekDijak 2023/2024
Naslednji članekNa Filipinih ljudje živijo na pokopališčih: otroci se igrajo s kostmi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.