Dijak 2023/2024

Naslovnica Dijaka 2023/2024

V letošnjem Dijaku smo pripravili aktualne teme za dijake tretjih in četrtov letnikov, ki jim bodo pomagale pri prehodu na fakulteto. Ti primanjkuje motivacije in discipline za učenje? Napisali smo članek o samodisciplini, s katero se boš izognil popravcem.

Če se boš v letošnjem šolskem letu udeležil informativcev in nisi prepričan, kaj vprašati na njih, ti bo prav prišel naš članek, v katerem smo se dotaknili 5 najpomembnejših vprašanj, ki jih moraš zastaviti na informativnih dnevih. Pripravili smo tudi primerjavo med študijem v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

Preverili smo tudi, katere so najpogostejše pasti dijaškega dela in kako se jim lahko izogneš. Ker te v letošnjem šolskem letu verjetno čaka izpit za avto, smo zbrali 10 najpogostejših napak na izpitni vožnji in nasvete, kako se jim izogniti.

Dotaknili smo se tudi spolno prenosljivih boleznih in pripravili pregled vsega, kar moraš vedeti o njih. Je tvoj telefon stalno v tvoji roki? Preveri, kako lahko pametni telefon vpliva na tvojo držo. Avgustovske poplave so prizadele marsikoga, zato smo se v reviji osredotočili tudi na to, kako obvladati čustveno stisko.

TikTok je lahko zelo zabaven, ampak ali lahko prepoznaš lažne novice na njem? V rubriki Znanost te čakata članka o teorijah zarote in nagnenju Zemlje, navdušence nad tehnologijo pa čakata prispevka o prednostih in slabostih ChatGPT in nevarnostih polnjenja telefona na javnih mestih.

Revija je že na voljo, v tvoje roke bo prišla v knjižnicah, svetovalnih službah ali preko razrednikov in dijaških skupnosti.

Revijo si lahko tudi shraniš kot pdf.

Dijak 2023/24   Prenos

Prejšnji članekObnovi, vpiši ali podari abonma v Šentjakobskem gledališču!
Naslednji članekMcPlant prihaja v Slovenijo!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.