Meal prep: plusi in minusi

Bi rad kuhal doma, pa nimaš časa? Mnogi ponujajo meal prep kot rešitev za tiste, ki radi jedo zdravo in nimajo časa za kuhanje. A kot vsaka stvar, ima tudi meal prep svoje pluse in minuse.

Kaj sploh je meal prep?

Meal prep je krajšava za meal preparation. To pomeni, da si obroke (kosilo in večerjo na primer) pripraviš za od nekaj dni do en teden v naprej, pripravljene obroke pa hraniš v hladilniku.

lončki s pripravljeno hrano

Plusi

Meal prep ti prihrani veliko časa in denarja, saj ti ni treba vsak dan znova razmišljati, kaj boš jedel. Denar pa prihraniš zato, ker en dan v tednu (običajno ljudje kuhajo v nedeljo) nakupiš samo sestavine, ki jih potrebuješ za pripravo obrokov in nato v trgovino ne hodiš več. S tem se izogneš brezveznim nakupom čokoladic in junk fooda.

Minusi

Ker pa boš imel hrano pripravljeno za cel teden naprej, boš jedel bolj ali manj vsak dan enako (razen če si v nedeljo vzameš reees ogromno časa in skuhaš nekaj za vsak dan posebej). In enolična hrana te lahko hitro odvrne od ideje, da bi z meal prepom poizkusil. Tudi to, da ješ vsak dan postano in pogreto hrano ni vsakemu všeč.

Meal prep ima pluse in minuse. Če imaš čas in voljo ter željo jesti bolj zdravo in domače, se malo pozabavaj. Definitivno pa ničesar ne zamujaš, če si vsak dan sproti kuhaš kosilo, pa tudi ideja o večerji s prijatelji ne zveni tako slabo.

Prejšnji članekTest novih brezžičnih slušalk Huawei FreeBuds 3
Naslednji članekBaby Yoda Memes na kupu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.