Na Bon Appetit: Kje se študentsko je tudi brez bonov?

A table with typical Spanish food seen from above on a wooden table
Foto: StarpStock iz iStock

Kmalu bo spet tu večna dilema. S kolegom sta lačna, pa ne vesta, kam bi šla jest, ker vedno obiskujeta ene in iste restavracije. Znano, kajne? Študentom so na pomoč priskočila dekleta, ki upravljajo Instagram profil Na Bon Appetit, ki študente informira o ugodnostih, ceni, ambientu, ponudbi in nasploh o vsem, kar je treba vedeti, preden obiščemo restavracijo.

Kdo so dekleta, ki se skrivajo za Instagram profilom Na Bon Appetit?

Edvina, Urša in Katarina so prijateljice in sošolke z Biotehniške fakultete. Pred njimi je s profilom upravljal nekdo drug, ki pa je zaradi konca študija (in s tem konca bonov ?) profil predal v pridne roke novih skrbnic. Pravijo, da o prevzemu niso imele pomislekov in da je odločitev prišla spontano, k temu pa je zagotovo pripomoglo to, da so sošolke na študiju prehrane.

Kakšen je njihov namen?

Dekleta si želijo predvsem, da študenti točno vedo, kam naj grejo, ko bi radi pojedli nekaj azijskega ali dobro kosilo, ko nimajo časa ali ko so bolj na tesnem z denarjem. Prav zaradi tega ocenjujejo restavracije na več načinov in v obzir jemljejo veliko stvari.

Kakšne restavracije ocenjujejo in kakšni so njihovi kriteriji?

Dekleta restavracije izbirajo tako, da pri tem poskušajo zadovoljiti vse študente. Pri tem upoštevajo bližino fakultet, bližino študentskih domov, ceno ter to, da se najde nekaj za vsak okus. Restavracije ocenjujejo glede na ceno, ambient, prijaznost zaposlenih, hitrost postrežbe, lokacijo in širino ponudbe. Okus hrane in sitost po obroku pa seveda dajejo na prvo mesto.

Akcija »ni bona, ni panike«

Trenutno dekleta izvajajo akcijo »ni bona, ni panike,« kjer informirajo študente o poletnih študentskih popustih v restavracijah, ki to nudijo. Tudi same so kontaktirale nekaj ponudnikov in veliko restavracij je prav zaradi njihovega poziva uvedlo študentske popuste v času, ko ni študentskih bonov.

Poletne študentske ugodnosti lahko študenti koristijo v naslednjih restavracijah

V restavraciji Skriti kot dobijo študenti 9 % popusta na vse jedi, v KOA Bistro&Bar pa dobiš kar 20 % popusta! V restavraciji Skuhna boste študenti za kosilo odšteli 6 €, pri Halo Katra 7 €, Halo Pinki pa študentsko kosilo ponuja za 6,93 €. Prav tako kosilo za 6 € ponujata Suwon in Osmica, v Allegrii pa študentsko kosilo stane 7 €. V restavraciji Radha Govinda je kosilo iz samopostrežnega bara 5 €, pri Katrci pa za tak denar dobiš poleg kosila še brezalkoholno pijačo! V Ošteriji pri oljki boš za kosilo odštel 5,90 €, za suši v MoySushi pa boš plačal 4,80 €. V McDonaldsu dijaški meni velja tudi za študente in sicer za ceno 3,10 € dobiš burger, srednji krompirček in srednjo pijačo, v Lars&Sven pa dobiš kosilo za 4,95 €. V Joe Peñas in v restavraciji Da Bu Da je študentsko kosilo 6,50 €, za doplačilo 1 € pa si lahko izbereš ledeni čaj po želji.

Dekleta imajo v prihodnosti v načrtu poizkusiti več načinov prehranjevanja, predvsem pa si želijo najti zdrave alternative običajni študentski hrani. Prav tako načrtujejo tudi vegeterjanski teden in še mnogo zanimivih izzivov!

Prejšnji članekProsta mesta na rednem dodiplomskem študiju Tekstilije in oblačila ter izrednem dodiplomskem študiju na Fakulteti za dizajn
Naslednji članekZlatko: Kdor misli, da konec šole pomeni konec učenja, je padel na izpitu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.