Prosta mesta na rednem dodiplomskem študiju Tekstilije in oblačila ter izrednem dodiplomskem študiju na Fakulteti za dizajn

Ste kreativni in razmišljate kako bi vaš priljubljeni hobi ali strast do oblikovanja združili s študijem na fakulteti? Odgovor na vaše vprašanje je študij na Fakulteti za dizajn, pridruženi članici Univerze na Primorskem.

Fakulteta za dizajn vas vabi k vpisu na REDNI DODIPLOMSKI ŠTUDIJ na smeri Tekstilije in oblačila in na IZREDNI DODIPLOMSKI ŠTUDIJ na smereh Notranja oprema, Vizualne komunikacije, Dizajn management in Nakit.

Drugi prijavni rok traja od 22. do 29. avgusta 2019. Več informacij in navodila za vpis.

Študij na Fakulteti za dizajn je zasnovan interdisciplinarno in poteka v dinamičnem okolju ter v tesni povezanosti študentov in profesorjev – akademsko in strokovno usposobljenih visokošolskih učiteljev in sodelavcev, ki s svojim znanjem ter ustvarjalnostjo soustvarjajo prihodnost študentov – bodočih dizajnerjev.

Smer Tekstilije in oblačila zajema oblikovanje tekstilij za potrebe interierja, produktno in modno oblikovanje ter stiliranje. Poudarek izobraževanja temelji na konceptualnem razvoju tekstilnih produktov, ki zajema celoten proces od idejne zasnove, uporabe materialov in tehnologij, do izdelave prototipov novih produktov, kolekcij, blagovnih znamk in promocijskega gradiva. Projektno delo vključuje poleg oblikovanja in stilizma tudi razvoj praktičnih znanj iz konstruiranja in modeliranja ter izdelave izdelkov, kot tudi razvoj sodobnih predstavitvenih tehnik in praktičnih znanj iz tkanja, pletenja, tiskanja in barvanja tekstilij ter drugih tehnik izdelovanja in obdelovanja tekstilnih izdelkov.

Več informacij o drugih smereh, ki jih ponuja Fakulteta za dizajn ponuja tudi programe Dizajn management in Nakit ter druge dodiplomske programe.

Julija Hrovat

Tako pedagoška kot raziskovalna in umetniška pot Fakultete za dizajn, temelji na kreativnih zamislih njenih študentov in ustvarjalnih sodelavcev, ki so sposobni uresničevati svoje zamisli – od ideje do izvedbe, pri tem pa graditi visoke etične standarde, spoštovati akademsko svobodo ter ohranjati trajnostni odnos do okolja.

FD z močnimi povezavami z gospodarstvom ustvarja nove karierne priložnosti tako za študente in diplomante, kot tudi za podjetja, ki prepoznavajo dizajn kot dodano vrednost končnega produkta. Diplomantom so odprta zaposlitvena mesta v gospodarskih panogah, kjer se razvijajo tako tehnološko kot oblikovalsko vrhunsko izdelani izdelki z visoko dodano vrednostjo, na področju notranjega opremljanja, oblikovanja tekstilij in oblačil in vizualnih komunikacij, diplomanti dizajn managementa pa bodo soustvarjali razvoj gospodarskih družb ter z vodenjem multi – funkcijskih timov zagotavljali optimalen oblikovalski rezultat in posledično tudi poslovanje podjetja.

S pomočjo programa Erasmus+  je vzpostavila visoko kvalitetno mrežo mednarodnih povezav, ki omogoča študentom, visokošolskim učiteljem, sodelavcem in strokovnemu osebju, izmenjavo znanj, idej in praktičnih izkušenj s področja dela. Sklenjenih ima več kot 45 bilateralnih sporazumov z priznanimi visokošolskimi ustanovami v evropskem prostoru.

Fakulteta za dizajnFakulteta za dizajn študentom nudi:

  • projektno delo v studiih, v sklopu pedagoškega procesa,
  • možnost sodelovanja na različnih domačih in mednarodnih natečajih in konferencah,
  • intenzivno sodelovanje z gospodarstvom preko fakultetnih laboratorijev,
  • skrb za nadaljnjo karierno pot v sklopu Kariernega centra,
  • predavanja, delavnice, okrogle mize z mednarodno uveljavljenimi strokovnjaki,
  • veliko možnost izbire Erasmus izmenjav,
  • možnost soupravljanja fakultete preko Študentskega sveta,
  • druženje s študenti drugih fakultet doma in v tujini v sklopu medinstitucionalnih projektov
  • pomoč pri uveljavljanju lastne blagovne znamke oz. lastnega podjetja.

Pogoj za vpis na fakulteto je opravljen preizkus nadarjenosti. Preizkusi nadarjenosti bodo v septembru 2019!

2. prijavni rok traja od 22. do 29. avgusta 2019.

Vabljeni na informativni dan, ki bo 26. 8. ob 12.00 uri na Fakulteti za dizajn, Prevale 10, 1236 Trzin.

Kontaktna oseba:
ga. Mileva Miškovič
vodja študentskega referata
referat@fd.si; info@fd.si
059 23 50 10; 031 383 883
www.fd.si
Možnost izrednega študija: DA
Št. dodiplomskih programov: 1 (Dizajn)
Št. podiplomskih programov: 1 (Dizajn)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.