Kako pa ti pakiraš?

Tudi ti velikokrat spakiraš preveč in ti nato zmanjka prostora za nujne stvari? Zate smo zbrali nekaj trikov, ki ti lahko pomagajo pri pakiranju in prihranijo nekaj prostora.

Načrtuj vnaprej

Velikokrat se zgodi, da spakiramo preveč oblek zato, ker ne vemo, kaj nam bo prišlo prav. S seboj vzemi le nujne stvari, ne pa tistih, ki jih boš MOGOČE potreboval. Da se lažje odločiš načrtuj svoje outfite vnaprej. Da ti bo lažje lahko narediš fotografije svojega outfita in si jih shraniš. Tako ne boš imel težav, kaj obleči.

Obleci težje in debelejše stvari

Potuješ z letalom in nimaš veliko prostora v kovčku? Obleci debelejše in težje stvari, okoli pasu pa si zaveži vetrovko ali debelejšo jopico. Tako boš lahko brezskrbno šel mimo kontrol na letališču, na letalu pa se boš lahko slekel in vse spravil nazaj v kovček, četudi bo ta zaradi tega malo širši.

Pravilo dveh parov čevljev

Vsi, ki redno potujejo z letalom, kjer so omejeni s prostorom v kovčku, upoštevajo pravilo dveh parov čevljev. Pri tem naj bodo eni športni čevlji ali kaj podobnega, drugi pa (če potuješ poleti) sandali ali japonke. Pri tem za na pot obuj športne čevlje, sandale pa spravi v kovček, saj so lažji in zasedejo manj prostora.

Zvij v zvitke

Če svoje obleke zviješ v zvitke, zavzamejo manj prostora in se ne mečkajo.

Travel size

Svoje najljubše kozmetične produkte si lahko preliješ v majhne stekleničke, ki so primerne tudi za na letalo. Tako ne boš vzel več kot rabiš in porabil boš manj prostora!

Prejšnji članekCiper – otok rajskih plaž, zabav in pestre zgodovine – 1. del
Naslednji članekProsta mesta na rednem dodiplomskem študiju Tekstilije in oblačila ter izrednem dodiplomskem študiju na Fakulteti za dizajn

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.