Naj se slavi pivo!

O tem, zakaj je mikropivovarjenje v zadnjih 10 letih doživelo preporod tudi na slovenskih tleh, govori veliko različnih teorij. Skupno jim je, da po craft pivu posegajo predvsem mlade generacije – milenijci. Generacije, ki pospešeno iščejo smisel svojega obstoja, skrbijo za planet in rade slišijo ter pripovedujejo (start-up) zgodbe.

Do konca leta 2019 smo po Sloveniji nabrali že precej dogodkov, povezanih s pivom. Še vaške in gasilske veselice so ponekod posodobile točilne pulte. Med najbolj izstopajočimi in/ ali legendarnimi pivskimi dogodki pa so gotovo tile:

FESTIVAL KJE, KAKO, ZAKAJ
Pivo in cvetje Največja festivalska prireditev v Sloveniji že od leta 1954 dalje. Kombinacija dobre glasbe in piva.
Ljubljanski festival piva (”Beer & Whisky” Festival)

 

Podpreti slovenske pivovarje in uvoznike, omogočiti ljudem dostop do več različnih vrst piva in whisky-ja.
Cameralov Festival Mikropivovarjev V letu 2019 se je odvil že sedmi. Prireja ga bar Cameral, ki želi obiskovalcem približati craft piva in se ob njih družiti še ob spremljavi dobre glasbe in kulinarike.
Makro Beer Fest oz. Beer Fest Maribor Po več kot uspešni seriji festivalov piva v Mariboru in Krškem od leta 2014 dalje, se je Pivarna in njen otrok Makro Beer Fest v letu 2018 prvič odpravila tudi v prestolnico. Dogodek znan tudi kot Štajerski Beerfest.
Festival piva in Kranjske klobase Prvič organiziran v letu 2019, spremljala ga je tudi dobrodelna nota.
Beer & Burger fest Ljubljana

 

Pod okriljem Odprte kuhne. Ta festival se na različnih lokacijah in v večkratni letni izvedbi odvija od leta 2014 dalje. Za ljubitelje ta pravih ali pa bolj modernih burgerjev ob požirkih dobrega piva.
Komasutra Beer Festival (Green Gold Brewing) Letošnji bi bil že tretji zapored. Največji pivovarski dogodek leta – več kot 20 vrst piva ob spremljavi dobre glasbe in okusne hrane.
Kamniški festival piva

 

Prvi v letu 2019. Takšen festival bi lahko nosil ime tudi kakšnega drugega kraja, a Kamnik je poseben zato, ker iz tam prihajajo 4 večje in uspešne mikropivovarne.
Okusi piva Radovljica Prvi v letu 2019, ki je pomembno dopolnil prej čokoladno Radovljico. Ob pivski in kulinarični ponudbi so poskrbeli tudi za šport – odlična kombinacija!
Savinja Beer Fest Od leta 2016 dalje, svoj program pa prilagaja trendom – v letu 2019 so tako vpeljali tudi gin.

 

Prejšnji članekPaket mešanic začimb za študente
Naslednji članekAkisi, punčka, ki nas nasmeji

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.