Najbolj enostavna jabolčna sladica

Jabolčni drobljenec
Foto: Katja Stojić

V tem mrzlem vremenu se še kako priležejo domače jabolčne sladice. Ker pa priprava jabolčnega zavitka ponavadi vzame malce več časa, ti si pa seveda lačen in tečen, ti predstavljamo recept za preprost (ampak okusen!) jabolčni drobljenec.

Kaj potrebuješ?

  • 5 jabolk
  • skodelico moke
  • skodelico ovsenih kosmičev
  • polovica zavitka masla
  • cimet
  • vaniljev sladkor
  • pecilni prašek
  • sladkor

Najprej olupiš jabolka in jih narežeš na manjše koščke. V posodi jih zmešaš z eno žlico moke, dodaš še cimet in sladkor po želji. Lahko dodaš tudi rum ali vaniljevo aromo, pa tudi limonin sok se odlične prileže, če želiš narediti en korak naprej.

Zlobna čarovnica v Sneguljčici
Pazi, da tvoja jabolka ne bodo zastrupljena. 🙂

V drugi posodi zmešaš skodelico moke, ovsenih kosmičev, žlico pecilnega praška, vaniljev sladkor in navaden sladkor (po okusu, jaz ga dam čisto malo). Dodaš še stopljeno maslo in vse skupaj zmešaš.

Jabolčni drobljenec na krožniku
Foto: Katja Stojič

V pekač naložiš jabolka in čez potreseš mešanico moke in ostalih sestavin. Sladico daš v pečico, ogreto na 180 stopinj. Čez dobre pol ure, ko bo vrh zlato zapečen, jo vzemi ven.

Počakaj 15 minut, potem pa še toplo (to je pomembno!) naloži na krožnik in zraven postrezi žlico vaniljevega sladoleda.

Lahko ti garantiramo, da ne bo ostala niti mrvica.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.