Najboljši burger v Ljubljani 2024

Najboljši burger v Ljubljani 2024
Najboljši burger v Ljubljani 2024

Kateri je najboljši burger v Ljubljani v letu 2024? Vodič InYourPocket je z glasovanjem prišel do odgovora, ki nam razkrije najboljši burger v Ljubljani in skupno 10 najboljših ljubljanskih burgerjev.

Vrstni red je abecedni, najboljši ljubljanski burger pa te čaka na koncu seznama.

10. Ajda Premium Burger

Ajda Premium Burger
Ajda Premium Burger
Foto: on ajda

Skoraj brez prekinitve odprto 24 ur na dan že zadnjih 30 let, si lahko prepričan, da bo Ajda vedno na voljo, da zadovolji želje in potrebe po hitri hrani. In v tistem trenutku ni skoraj nič boljšega kot eden od njihovih burgerjev! Privoščiš si lahko tudi izbor balkanskih jedi z žara, kot so čevapčiči in pleskavice ter seveda rezine slastnega bureka.

9. Central Burger House

Central House Burger
Central House Burger Foto: on centralburgerhouse

Pripravi se na burger popotovanje v Central Burger House v Ljubljani! Tam se ne grejo samo obračanja polpet; izdelujejo užitne mojstrovine. Od klasičnih cheeseburgerjev do divjih, inovativnih kreacij, vsak grižljaj je eksplozija okusa. Ambient je kul in udoben, kar je pravi kraj za ljubitelje burgerjev.

8. Hot Horse

Hot Horse
Hot Horse Foto: on hothorse

Legendarni Horseburger ni samo izvirna slovenska stvaritev, je tudi zdrav burger z malo maščobami, bogat z beljakovinami in železom. Zdaj se lahko pohvali z večjim menijem kot kdajkoli prej, vključno z wrapi, zrezki, hrenovkami in okusnim konjskim namazom. Vse opremljeno s čudovito izbiro prelivov in začimb, Hot Horse nosi status ikone v Ljubljani.

7. McDonald’s

Foto: spflaum1 iz iStock

Ljubljanski člen najbolj priljubljene in znane verige hitre prehrane na svetu ponuja zanesljiv in nenavadno pomirjujoč jedilnik, ko si zaželimo okusa doma, kjer koli že smo. Z veliko lokacijami po mestu, je »mek« preprosto klasika.

6. Park Žibert Drive In

Park Žibert
Park Žibert Foto: on žibert

Park Žibert je svoji zelo priljubljeni restavraciji in sobam dodal še drive througha. Ta dokaj osupljiva postavitev se je rodila med pandemijo, ko so se hitro misleči domislili varnega načina, da nas nasitijo z njihovo okusno hrano. Skočimo v današnji čas in Park Žibert je močan kot še nikoli. Jedilni list vsebuje vse, kar bi pričakovali od takega lokala – seveda burgerje, burgerje in še več burgerjev, skupaj z nekaj neverjetnimi sladicami, za katere moramo prihraniti prostor v trebuhu.

5. Pizzaburger

Pizzaburger
Pizzaburger Foto: on pizzaburger

Pizzaburger je namenjen ustvarjanju mešanice med burgerjem in pico. Predstavljaj si sočne burgerje, umeščene v testo za pico, ki ustvari okusno simfonijo, ki kljubuje kulinaričnim normam. Vsak grižljaj je okusna pustolovščina, od klasičnih pripravkov za čizburgerje do eksotičnih prelivov, ki na novo definirajo slasten kaos.

4. Pop’s Place

Pop's Burger
Pop’s Burger Foto: on pop’splace

Pop’s Place, ki se nahaja v središču mestnega jedra, je edini ljubljanski “hamburger bar”, ki se v žaru nenehne burgermanije zna ločiti od konkurence s 100-odstotno slovensko govedino, starano v hiši. Na žemlji ga spremljajo najkakovostnejše sestavine v nekaj resnično edinstvenih kombinacijah. Na meniju so tudi ribe in krompirček, čebulni obročki in rebrca na žaru v slogu Kansas Cityja, medtem ko Taco Thursday daje navdih tudi ljubiteljem mehiške hrane. Burger v živahnem vzdušju z obrtnim pivom ali vrhunskim koktajlom.

3. Super Pšanc Burger

Super Pšanc Burger
Super Pšanc Burger Foto: on superpšanc

Super Pšanc je po nekaj letih enega bolj priljubljenih food truckov v širši Ljubljani dobil stalni dom na Trubarjevi cesti v središču mesta. Super Pšanc, ki ga takoj prepoznamo po maskoti superjunaka – zamaskiranem piščancu z ogrinjalom – pripravi nekaj najokusnejših hamburgerjev v mestu. V čem je skrivnost? Podrobnosti ne želijo izdati, a je vse na njihovem jedilniku tako okusno, da jim oprostimo.

2. Zbornica

Zbornica
Zbornica Foto: on zbornica

Dovolj je samo en sam obisk, da je Zbornica postala ena najljubših restavracij v Ljubljani. Vse se začne s prijazno, gostoljubno in razkošno postrežbo, zaradi katere se počutimo kot stalni gost, tudi če še nikoli nismo stopili tja. In hrana! Konkurenca je huda, vendar v mestu ne boste našli boljšega burgerja, ki je tako okusen v primerjavi z nizkimi cenami.

1. Hood Burger: Zmagovalec

Hood Burger
Hood Burger Foto: on hoodburger

Najboljši burger v Ljubljani za leto 2024 je Hood Burger! Priljubljena hitra prehrana in stalnica na seznamu najboljših ljubljanskih burgerjev. Ključ do priljubljenosti ameriških hamburgerjev se v Hoodu začne domačimi krompirjevimi žemljicami in konča z obveznim naročilom pravega pomfrija. Vse je sveže kuhano, zato ne gre tako hitro kot pri nekaterih tekmecih, vendar ob oddaji naročila dobimo pozivnik, ki zabrenči in utripa, ko je čas, da prevzamemo obrok. Medtem ko čakate, pa se sprostimo ob brezalkoholni pijači ali pivu.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekV Ljubljani kmalu glasbeno popotovanje po Španiji in Italiji
Naslednji članekFranšiza hitre prehrane na seznamu »sponzorjev vojne«

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.