Najboljši slovenski kuharski blogi

Deska za kuhanje in hrana

Kuharski blogi so postali stvar tudi v Sloveniji. V primeru, da veliko kuhaš, si zagotovo že slišal za kakšnega od spodaj naštetih. Če pa ne kuhaš veliko, pa ti zagotavljamo, da te bo ob gledanju spodnjih fotografij prijela kuharska mrzlica. Na kuharskih blogih najdeš navdihe in ideje za sladkosnede, vsejede in seveda tudi za presnojedce, vegetarijance in vegane.

220 stopinj poševno

Gre za najbolj priljubljen slovenski kuharski blog, katerega avtorica je Urška Fartelj. Blog je edinstven, ker si Urška vzame več časa za fotografije, v katerih so prikazani vsi postopki pri pripravi jedi. Na spletni strani 220 stopinj poševno lahko najdeš zelo različne recepte – sladice, solate, kruh, mlečne jedi, napitki, omake, fermitirana hrana, hrana brez glutena in še veliko drugih. Pri vsakem receptu navaja še dodatne nasvete in trike.

View this post on Instagram

• NOV RECEPT: Piščančji gyros s tzatziki omako in pita kruhom • Letos Grčija za prvomajske odpade. Lahko pa imamo grški piknik. 🤭 Kaj pravite? Včeraj so bile končno temperature malo čez dvajset. Deca so sicer navijala za piknik, meni se je pa zaluštal grški dan. Potem smo vsi malo popustili in si naredili grško različico piknika. Recimo. Kako pa pri vas popuščate za piknike? :)) Piščančji gyrosi s tzatziki omako in pita kruhom. Sliši se eksotično, vendar je zelo enostavno. Omaka je narejena v petih minutah, piščančje meso oz. piščančji gyros sem pa nabavila kar od AVE Panvita. Itak, če je pripravljen iz "domačega" prekmurskega piščanca, ki se je hranil s slovenskim žitom. In res ima poln okus, dodane so že vse eksotične začimbe, tako da ga samo popečemo. Vse kar moramo narediti oz. zahteva malo več dela so pita kruhki. Pa šparglje sem popekla. Sicer ne gredo ravno h grškemu dnevu, vendar jih obožujem, in ti so ravno tako zrasli na prekmurskih oz. Panvitinih tleh. Itak, da so končali potem v isti košarici. Recept vas že čaka na blogu. p.s. 👉 1. maja Ave Panvita pripravlja Piknik vseh piknikov >> www.piknikvsehpiknikov.si Ves čas Piknika vseh piknikov bo potekal tudi Srečelov vseh srečelovov na katerem bomo piknikaši lahko sodelovali celo popoldne in se s fotkami in videi svojih domačih piknikov potegovali za lepe nagrade. 😋 Jaz sem vam v zadnjih 3 tednih podala že 3 odlične piknik ideje. Naslednji teden vas še ena čaka, potem pa gremo piknikirat. Si poleg? #piknikvsehpiknikov #avegrill @avepanvita #gyros #pitabread #pitakruh #220stopinjposevno #instafood #foodblogger #realfood #tzatziki

A post shared by 220 stopinj poševno (@220stopinjposevno) on

Pekoholik

Nataša je svoj blog začela, ko je uredila svoj odnos s hrano in se posvetila fleksibilnemu načinu prehranjevanja oz. IIFYM (If it fits your macros). Ideje za recepte išče predvsem preko Pintaresta in tujih kuharskih blogov, kjer najde recept in ga nato predela po svoje. Na njenem blogu najdeš recepte za sladice, glavne jedi, prigrizke ter priloge in omake. Veliko receptov pa je tudi LCHF (low carb – high fat), kar pomeni, da jedi ne vsebujejo moke in sladkorja.

Jernej Kitchen

Avtorja bloga sta Maja Zver, oblikovalka in Jernej Zver, informatik. Skupaj sta združila idejo o razvijanju spletne strani. Ideje za recepte dobivata s potovanj in iz vsakdanjega življenja, zato so tudi vsi recepti na blogu avtorski in vsebujejo različne nasvete. Tudi na njunem blogu najdeš recepte za predjedi, kruh, napitke, sladice, omake, solate, sendviče, juhe itd.

Uglašena kuhinja

Zulejka Javeršek je svoj blog začela po tem, ko si je zadala izziv s fotografiranjem hrane. Njeni recepti so vegetarijanski s pridihom slovenske tradicionalne kuhinje. Avtorica se v svojem spletnem dnevniku osredotoča na glavne jedi, sladice in tudi na vegansko kuhinjo. Uglašena kuhinja je prava izbira, če želiš jesti bolj zdravo.

Dear Kitchen

Gre za veganski blog, kjer najdeš recepte za veganske sladice, juhe, solate, glavne jedi, priloge in napitke. Avtorici sta Anja Tomlje in Sandra Kert, ki navdihe dobita v vsakdanjem življenju in jih nato preuredita v lastne veganske recepte. Namen njunega bloga je dokazati, da so lahko recepti le iz rastlinskih sestavin namenjeni tudi zabavam in družinskim kosilom.

Katere kuhinjske bloge pa ti spremljaš?

Junior novinar

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (5 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.