![bitter-chocolate-stack-with-chocolate-flakes-drops-and-cocoa-powder-on-dark-background-stockpack-istock Bitter chocolate stack with chocolate flakes, drops and cocoa powder on dark background](https://www.student.si/wp-content/uploads/2023/11/bitter-chocolate-stack-with-chocolate-flakes-drops-and-cocoa-powder-on-dark-background-stockpack-istock-696x423.jpg)
Tvojo najljubšo vročo čokolado verjetno pripraviš tako, da jo prašek zmešaš v mleku in napitek segrevaš, dokler ne doseže želene gostote. Če si len, pa jo verjetno raje naročiš v svojem najljubšem lokalu. Dobra novica za vse, ki radi ustvarjate v kuhinji – iz vroče čokolade lahko pripraviš tudi slastne sladice!
1Palačinke iz vroče čokolade
![Stack of pancakes with fresh blackberries. Shallow depth of field.](https://www.student.si/wp-content/uploads/2023/11/stack-of-pancakes-with-fresh-blackberries-shallow-depth-of-field-stockpack-istock-696x464.jpg)
Za to preprosto sladico boš potreboval:
- 2 skodelici mešanice za palačinke
- 1/2 skodelice praška za vročo čokolado
- 1 jušno žlico kakava
- 1 1/2 skodelice hladne vode
Priprava:
- v posodi zmešaj suhe sestavine in jih dobro premešaj. Nato dodaj še vodo in ponovno zmešaj. Testo naj počica dve minuti;
- v ponvi za palačinke speči palačinke in jih postrezi s smetano, čokoladnimi koščki, sadjem ali drugimi dodatki po izbiri.
2Stepena smetana iz vroče čokolade
![White marble background. Close up view. New year and christmas food or handmade present.](https://www.student.si/wp-content/uploads/2023/11/white-marble-background-close-up-view-new-year-and-christmas-food-or-handmade-present-stockpack-istock-696x522.jpg)
Za to preprosto sladico boš potreboval:
- smetana za stepanje
- 1/2 skodelice praška za vročo čokolado
Priprava:
- kovinsko posodo, v kateri boš stepel smetano, za 15 minut postavi v zmrzovalnik;
- v posodi nato stepi sladko smetano in po dveh minutah mešanja dodaj mešanico za vročo čokolado. Stepaj dokler ne nastane čudovita čokoladna smetana;
- postrezi takoj in preostalo smetano shrani v hladilniku.
3Pokovka z vročo čokolado
![Chocolate covered popcorn in a white bowl on wooden table](https://www.student.si/wp-content/uploads/2023/11/chocolate-covered-popcorn-in-a-white-bowl-on-wooden-table-stockpack-istock-696x464.jpg)
Za to slano sladko sladico boš potreboval:
- 1/2 skodelice koruze za pokovko
- bele čokoladne kapljice
- 1/2 skodelice mešanice za vročo čokolado
- mlečno čokolado
Priprava:
- v veliko posodo dodaj olje in koruzo ter jo pokrij s pokrovko. Segrevaj na srednje močnem ognju, dokler koruza ne začne pokati. Ko v posodi ne slišiš več pokanja, jo odstrani z ognja;
- še vročo pokovko stresi na papir za peko in po njej stresi mešanico za vročo čokolado,
- nad parno kopeljo stopi bele čokoladne kapljice in mlečno kapljico, dodaj toliko, kot si želiš. Če si bolj sladkosned, stopi veliko čokolade. 🙂 Čokolado pokapljaj po pokovki in počakaj, da se strdi;
- postrezi in uživaj.
Najboljša vroča čokolada v Sloveniji
Najboljšo vročo čokolado najdeš pri Chocomarju, priprava je izjemno enostavna, končni rezultat pa gosta vroča čokolada kot v tvoji najljubši kavarni. Celotno ponudbo vročih čokolad najdeš na spletni strani Chocomarja, slediš pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu. Pa dober tek!