Recept: torta RISIS za čokoladno-arašidno poslastico

Tortica Risis
Foto: Rokmar

Obožujete kombinacijo arašidovega masla in čokolade? Ta torta je za vas!

Gre za okus, oblikovan po najbolj priljubljeni sladkariji v Ameriki. Sestavljena je iz majhnih skodelic, napolnjenih s kremo iz arašidovega masla, ovito v hrustljavo lupino. Ima značilen okus po gladki in kremasti teksturi arašidovega masla, ki je obdana s hrustljavo, sladkano lupino.

S to torto boste potešili okuse še najbolj privrženih arašido-čokoholikov. Če vam je všeč katerakoli od številnih čokoladnih ploščic z arašidi, bo ta torta nalašč za vas.

Za izdelavo kreme potrebujemo:

Za izdelavo diska potrebujemo:

Navodila

  1. Predhodno spečemo čokoladni biskvit.

Priprava diska

  1. Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem.
  2. Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo v šokerju.

Priprava kreme

  1. Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano.
  2. V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani.
  3. Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 minuti.
  4. Torto dekoriramo z Glazuro Mirror glaze.
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Glavni urednik

Prejšnji članek(Intervju) Jaša Bužinel, vodja za stike z javnostjo festivala MENT: »Ljubljano nam je uspelo postaviti na zemljevid evropskih glasbenih prestolnic!«
Naslednji članekZnano, kdaj in kje bo potekal letošnji Grossmannov festival
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.