Recept za fantastično sladico v manj kot dveh minutah

Recept za brownie iz mikrovalovke
Recept za brownie iz mikrovalovke Foto: bhofack2 iz iStock

Včasih preprosto zmanjka časa za pripravo sladice, a nič hudega, saj imamo rešitev. To je mikrovalovka, ki je pogosto študentov najboljši prijatelj. Kako lahko v manj kot dveh minutah pripraviš sladico, ki bo potešila tvoje slasti?

Recept za čokoladni brownie iz mikrovalovke

Si mislil, da bo kaj drugega, kot pa čokolada? Le z nekaj sestavinami lahko pripraviš fantastično sladico, ki je čokoladni brownie v skodelici.

Brownie iz mikrovalovke
Brownie iz mikrovalovke Foto: Julia Nikulchenkova iz iStock

Sestavine:

  • 2 žlici masla
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 2 žlici večnamenske moke
  • 2 žlici mleka
  • 1/4 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • Ščepec soli
  • Neobvezno: čokoladni koščki, oreščki ali stepena smetana za preliv

Navodila:

V skodelico, primerno za mikrovalovno pečico, dodaj maslo in ga v mikrovalovki segrevaj približno 20-30 sekund, dokler se ne stopi. V skodelico dodaj sladkor, kakav v prahu, moko, mleko, vanilijev ekstrakt in sol. Mešaj, dokler se sestavine dobro ne povežejo in si dobil gladko testo.

Po želji dodaj še majhno pest čokoladnih koščkov ali oreščkov v testo za dodaten okus in teksturo. Segrevajte pri visoki temperaturi približno 60–90 sekund, odvisno od moči mikrovalovne pečice. Začni s 60 sekundami in preveri pripravljenost brownija z zobotrebcem, ki ga zapičiš v sredino – če pride ven večinoma čist z nekaj vlažnimi drobtinami, je sladica pripravljena.

Pusti, da se brownie ohladi minuto ali dve. Po želji ga lahko preliješ s stepeno smetano, kepico sladoleda ali dodatnimi koščki čokolade.

Easy Brownie in a Mug Recipe

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekHPV bi morali poznati starši otrok vseh starosti
Naslednji članekTrčenje eksoplanetov krivo za zvezdin mrk, so odkrili znanstveniki

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.