Recept za hokaido bučno juho z domačimi jušnimi rezanci

This autumn soup makes lunch time so enjoyable when you have something warm to eat on a chilly day.
Foto: Nara Paliga iz iStock

Sestavine

  • 100 g svežega koromača ali belega zelja,
  • 2 žlički asafetide (srednjeazijska začimba),
  • 1 žličko kurkume,
  • 3 žličke rdeče paprike,
  • 2 kg hokaido buče,
  • 1 liter vode,
  • 1 liter riževega mleka in 200 ml sojine smetane,
  • ščepec muškatnega oreščka,
  • 100 jušnih rezancev Radha Govinda, peteršilj, sol ter
  • 3 žličke svežega ingverja.

Postopek

Najprej prepražimo na tanko narezan koromač ali zelje, da porjavi tako kot čebula, ter dodamo asafetido. Dodamo na koščke narezane buče, vodo, muškatni orešček in rdečo papriko. Kuhamo 20 minut, da bučke razpadejo. Po potrebi dolivamo vodo. Dodamo tudi mleko.

Na koncu vse spasiramo s paličnim mešalnikom, ter dodamo peteršilj, in posolimo. Jušne rezance skuhamo in jih ohladimo, ter jih dodamo v juho, ko jo serviramo.

Mitja Bitenc, Radha Govinda vedno okusna odločitev

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.