Recept za koktejl kamikaze ali božji vetrc

Recept za kamikaze
Recept za kamikaze Foto: SerrNovik iz iStock

Ko slišimo besedo kamikaze se hitro spomnimo na samomorilske japonske pilote, ki so uničili Pearl Harbor. Tudi to, da so ta koktejl začeli piti ameriški vojaki med približevanjem japonski obali ob koncu druge svetovne vojne, doda asociacijo. Vendar dobesedni pomen besede kamikaze je »božji veter«.

Kamikaze, grenko-kisla osvežitev

Kamikaze je preprost, okusen, osvežilen in srednje močan koktejl. Spada v družino ostalih grenko-kislih osvežilnih koktejlov, ki vsebujejo pomarančni liker, še najbolje poznan kot Triple sec.

Združuje enake mere vodke, Triple seca in limetinega soka. Pravzaprav gre za sestrski koktejl margeriti, ki namesto vodke uporablja tekilo. V 80-ih in 90-ih so koktejli z vodko doživeli svoj vrh in kamikaze je dobil kultno mesto med ljubitelji koktejlov. Kako da ne, ko pa popravi vse, kar nekatere moti v margeriti. Vodka v kamikazah ni tako občutna kot tekila in pusti priti do izraza tudi limeti in pomaranči.

Sestavine za kamikazo

Vedno ko v koktejlih uporabljamo sokove, je najbolje če so sveže stisnjeni. Nihče ne pričakuje, da bomo izdelovali svež jabolčni sok, tudi stiskanje pomaranč ni majhen zalogaj. Vendar limete in limone lahko stisne vsak in poskrbi za najboljši okus in svežino koktejla.

Potrebujemo:

  • 1 merica vodke
  • 1 merica Triple sec
  • 1 merica sveže stisnjenega limetinega soka

Sestavine pretresemo v shakerju polnem ledu in postrežemo z ledom ali precedimo.

Kamikaze shot cocktail on the black and white background
Foto: Denis Fetisov iz iStock

Poigraj se z receptom

Kamikaze so vsestranska pijača in prav lahko jo naredimo v večjih količinah z namenom, da se jo pije kot »ta kratke«. Poleg tega eksperimentiraj z različnimi znamkami vodk in Triple seca.

Morda tudi poskusi zamenjati limetin sok za limoninega. Glede na to, da imamo nekateri poleg tekile raje limeto kot limono, morda deluje tudi v obratni smeri.

Pa veselo mešanje 😊

Prejšnji članek5 idej za vegansko večerjo
Naslednji članekFilmski klišeji, ki bi jih morali upokojiti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.