Top 3 prehranski dodatki

Omega 3

Ribje olje je eno najpomembnejših dodatkov k prehrani, ki bi jih moral uživati vsak. Dobro je za možgane, ožilje in srce, tako da prispeva k boljšim umskim sposobnostim in pomaga ohranjati zdravo srce. Možno ga je kupiti v priročnih kapsulah, ki jih lahko zaužijete skupaj s hrano. Je pa vredno omeniti, da boste za to odšteli malce več denarja.

Magnezij

Kdo se ne spomni šumečih tablet, ki jih tako radi pijejo naši dedki in babice? Magnezij je priročno dostopen v obliki takih tablet in ga lahko najdemo v skorajda vseh živilskih trgovinah. Dober je za ohranjanje koncentracije, pri premagovanju stresa, utrujenosti in mišičnih krčev.

Aloe vera

Najbolj poznamo seveda gel iz te rastline, ki pomaga pri lajšanju opeklin, je pa mogoče kupiti tudi sok, ki ima številne zdravilne učinke. Pomaga pri težavah s prebavo, krepi imunski sistem, čisti naše telo, pomaga pa tudi, kadar želimo opustiti kajenje ali pitje. V vročih poletnih mesecih pa je seveda gel tudi izredno dobra izbira, če na soncu preživimo preveč časa.

Prehranska dopolnila moramo jemati pazljivo, ker niso nadomestilo zdrave prehrane. Tako da vseeno pojej tistih pet kosov sadja in zelenjave na dan, tvoje telo ti bo za to hvaležno.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekZakaj spletna analitika ni več zanesljiva?
Naslednji članekPredstavljamo Psihoterapevtsko ambulanto Fakultete za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.