Top 5 idej za brunch v Ljubljani

Morning breakfast on a table above, waffles with cream, berries, coffee, cappuccino, bowl, omlet with vegetables, bread with butter, avocado cream, vegan food, healthy food, meal.
Foto: Aleksey Serikov iz iStock

Ptički čivkajo, dnevi se daljšajo, termometer narašča… prihaja pomlad. In pomladni dnevi so kot naročeni za brunch s prijatelji. Brunch je obrok, ki je nekakšna mešanica zajtrka in kosila, pogosto s spremljavo skodelice okusne kave ali sveže iztisnjenega kozarca pomarančnega soka. Da se boš lažje odločil, kam naslednjič na brunch, ti v nadaljevanju predstavljamo 5 najboljših lokacij za brunch v Ljubljani in njeni okolici.

1. Le Petit Café

Le Petit Ljubljana
Foto: on lepetit

Lokal francoskega stila s prijetno teraso ponuja nekaj za vsakega. Lakoto si lahko potešiš s klasičnim angleškim zajtrkom, v pečici ocvrtim jajcem, sladko granolo, različnimi tortami in pitami in drugimi dobrotami.

2. EK Bistro

EK Bistro
Foto: on ek bistro

V bistroju ponujajo tako slane kot sladke zajtrke, znani pa so po pripravi jajc na 101 način. Kuhajo z ljubeznijo in jajci, kar je razvidno tudi iz fotografij ob katerih se nam kar cedijo sline.

3. Slovenska hiša

Slovenska hiša

Lokal ponuja le hrano in pijačo slovenskega izvora. Če si zaželiš pravega slovenskega zajtrka je Slovenska hiša pravi kraj zate, saj ponujajo pečena in umešana jajca, mesne in sirne krožnike, mlečni riž  z jagodičevjem in druge domače jedi.

4. Bistro LaGoja

Lagoja
Foto: on bistro lagoja

Bistro se nahaja v Trzinu, le 11 kilometrov iz centra Ljubljane. Za brunch si pri njih lahko privoščiš šnite, jajca na različne načine, veganske paštete, granolo in ameriške palačinke. Zagotovo imajo nekaj za vsakega in so vredni kratke vožnje izven Ljubljane.

5. Norma 23

Norma 23
Foto: on norma 23

Norma 23 je prva francoska creperia v Sloveniji. Polega palačink v različnih kombinacijah ponujajo tudi jajca na različne načine, solate, kiše in druge dobrote. Študentom pa bo všeč tudi to, da nekatere jedi ponujajo na študentske bone.

 

Maša Kraljič

Junior novinar

VIRVisit Ljubljana
Prejšnji članekUniverza v Ljubljani razpisala 120 mest za mlade raziskovalce
Naslednji članekKolikokrat na mesec bi morali ejakulirati?
Maša Kraljič

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.